Egy párhuzamos világ elvárásai

Vágólapra másolva!
2014.10.29. 16:10
A Family Guy című, méltán népszerű animációs sorozat főszereplői közül két kedvencem, Brian és Stewie az egyik részben párhuzamos univerzumokba...

A Family Guy című, méltán népszerű animációs sorozat főszereplői közül két kedvencem, Brian és Stewie az egyik részben párhuzamos univerzumokba látogatnak el. Az egyik egy olyan világ, ahol mindenkinek két feje van: egy boldog és egy szomorú. Eltaláltátok, ebből a világból élő énemtől jön a beharangozó, rögtön kettő is következik, természetesen az egyiket a pozitív "fejem" írja, a másikat a negatív.A Family Guy című, méltán népszerű animációs sorozat főszereplői közül két kedvencem, Brian és Stewie az egyik részben párhuzamos univerzumokba látogatnak el. Az egyik egy olyan világ, ahol mindenkinek két feje van: egy boldog és egy szomorú. Eltaláltátok, ebből a világból élő énemtől jön a beharangozó, rögtön kettő is következik, természetesen az egyiket a pozitív "fejem" írja, a másikat a negatív.

Mivel a sorozatban is először mindig a boldog fej szólal meg, így mi is kezdjünk a pozitív beharangozóval.

Kis lépésekkel előre

A hétvégi, Cesena elleni meccsen végre megszerezte a csapat a harmadik győzelmét, ráadásul az elsőt idegenben ebben az idényben. Mindezt úgy, hogy előre nem kalkulálható események történtek: tizenegyest fújt nekünk a spori, ráadásul nem restellett a pirosat is előhúzni a zsebéből. Kijelenthető, hogy vége a bírói kar hadjáratának a csapat ellen!

Nehéz meccsre van kilátás a Sampdoria ellen, nagyon erős csapat, gólt csak ritkán kapnak, veretlenségüket még a Roma sem tudta elvenni. Ettől függetlenül csupa pozitív előjelet látok. Icardi végre megrúgta a gólját a 7-0 óta, abszolút nem baj, hogy csak büntetőből. Hernanes zseniális labdát osztott ki a tizenegyes előtt, tőle ezt várjuk, nem kétséges, hogy rátalált a helyes útra, minden meccsen legalább 3 kulcspassz a minimum, amit ki fog osztani, ezekből pedig a bombaformába kerülő Icardi legalább egyet bever.

Kovacic is megmutatta már a hétvégén, hogy milyen, ha elkapja a fonalat, ahogy cambiasso19 kolléga fogalmazott értékelőjében: "...több remek szólót mutatott be...". Mi egyebet is várhatnánk, főleg egy ilyen fontos meccs előtt, minthogy ugyanott folytassa, ahol abbahagyta?! Palacio formája eddig hiába nem volt kielégítő, a Samp ellen pályafutása során már 4 gólt szerzett. El tud bárki képzelni kellemesebb ellenfelet neki arra, hogy végre összeszedje magát? Persze, hogy nem!

Sajnos nagyon sok a hiányzónk, de öröm az ürömben, hogy mindegyikük számára közeleg a visszatérés, Osvaldo például szerencsés esetben a jövő héten már játszhat. A legfrissebb sérült egyébként Campagnaro, a helyét minden bizonnyal Andreolli Vidic veszi vissza ma este.

Összességében a fent említettek miatt bőven van realitása egy 3-4 gólos győzelemnek, de ha még a vártnál is masszívabb lesz a Samp, és mondjuk csak 1-0-ra nyerünk, azzal sincs semmi baj. Sok kis győzelem pont ugyanannyit ér, mint sok kiütés. Mi viszont bőségesen megelégszünk az egygólos sikerekkel, ezekkel is el fogjuk érni a hőn áhított dobogót az idény végén. Mazzarrit pedig királlyá koronázza Thohir és megadja neki a jól megérdemelt élet végéig szóló szerződést évi nettó 10 millió euróval, amit a bajnoki címekért és Bl-győzelmekért fizetett prémiummal 20 millióra is rúghat. Így lesz, meglássa mindenki!

A bitófa már áll

Vasárnap, a Cesena ellen kikínlódta a csapat az első idegenbeli győzelmét. Kikínlódta egy nyamvadt tizivel, 60 perc emberelőnnyel. Ennél többet talán nem is kéne mondani jelenlegi helyzetünkről.

Ma este érkezik az a Sampdoria, aki eddig még veretlen, gólt alig kap, hiába játszott már a Farkasokkal is. Szép kilátások, ha figyelembe vesszük a nullához konvergáló támadásbeli kreativitásunkat. A rotáció, mint olyan eleve elképzelhetetlen, hiszen annyi sérültünk van, hogy lassan egy vállalható kezdő kiállítása is nehézséget fog okozni. Thohir meg hiába nyugtat és bátorít egyszerre, hogy jól játszott a csapat és minden rendben lesz, meg lényeg a három pont és Mazzarri állása biztos. Persze, biztos, mint egy balhémentes szerb-albán.

Ez a Mihajlovic-féle Samp egyébként pontosan az a csapat, aki ellen az akasztófán végezheti a jó Walter. Mi az, ami tuti ezzel a meccsel kapcsolatban? Az első, hogy gólt rúgni nem fogunk. Ha a Roma sem tudta feltörni a védelmüket, akkor nekünk mégis mennyi esélyünk van rá a tizenhatos körpasszolgatásának stratégiájával? Igen, semennyi. Hernanes javuló teljesítményét folyamatos rugdosódással fogja értékelni az ellen középpályája, ezzel kiveszik a játékból, Kovacic megdönti a kockázatvállalás nélküli oldalra passzolás világcsúcsát, Icardi értékelhető labdaérintés nélkül várja, hogy száz védő gyűrűjében megtalálja az egyik beadás abból húszezerből, amit a két szárnyvédő jobb híján betesz, Palacio meg akkor se rúgna gólt, ha a díszsorfalat álló vendég védők között egy óvodásnak kéne kapura lőnie.

A sérültek listájára frissen feliratkozó Campagnaro-t pedig még véletlenül sem az eddig megbízható Anderolli váltja, hanem Vidic, úgyhogy nyugodtan számolhatunk úgy, hogy 0-1-ről indul a meccs. A "legjobb" egyébként az lenne, ha Mihajlovic egy győzelemmel gyakorlatilag elérné, hogy jövőre ő legyen itt az edző, hiszen ki ne akarna egy olyan mester a csapat élére, aki most először nyújt vállalhatót egy állomáshelyén, eddig mindenhonnan páros lábbal rúgták ki, mert nyílegyenesen földbe irányította a rábízott gépet.

Összefoglalva: ma este csak szívhatunk, hiszen, ha nyerünk, marad Mazzarri, ha döntetlen, azzal semmit se érünk, ha kikapunk, annak nem csak a rövid, de a hosszútávú jövőben is kellemetlen következményei lehetnek. Szar minden.

TV: a türelmes éjszakai baglyoknak jó hír, hogy 22.45-től a digisport 1 leadja a meccset, mindenki másnak 20.45-től jó sztrímelést!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik