Diploma előtt

Vágólapra másolva!
2013.05.24. 10:05
Címkék
Jó interes olasz szokás szerint minden érintett cáfol; Moratti tagad, Mazzarri terel, Stramaccioni hallgat, de már az alaszkai Cicely-től az új-zélandi...

interes olasz szokás szerint minden érintett cáfol; Moratti tagad, Mazzarri terel, Stramaccioni hallgat, de már az alaszkai Cicely-től az új-zélandi Wellingtonig mindenki tudja, hogy a Napolinál nem hosszabbító Dustin Hoffmann-imitátor nyártól Milánóban gasperinizik. Szokásunkkal ellentétben nem várjuk meg a hivatalos bejelentést, hanem már most olvasható néhány hozzáértő vélemény az új főnökről. interes olasz szokás szerint minden érintett cáfol; Moratti tagad, Mazzarri terel, Stramaccioni hallgat, de már az alaszkai Cicely-től az új-zélandi Wellingtonig mindenki tudja, hogy a Napolinál nem hosszabbító Dustin Hoffmann-imitátor nyártól Milánóban gasperinizik. Szokásunkkal ellentétben nem várjuk meg a hivatalos bejelentést, hanem már most olvasható néhány hozzáértő vélemény az új főnökről.

Előbb azonban lássuk a részleteket. Mazzarri elvileg kétéves szerződést ír(t) alá a Tuttosport szerint opcióval a harmadikra, 3.5 milliós évenkénti juttatással. Strama fizetése ehhez képest munkanélküli segély volt. A nagyokos olasz sajtó tudni véli, kiket hozna magával a Vezúv gyermekei közül: hét fős személyzet követné északra, köztük egy Giuseppe Pondrelli nevű kuruzsló, akire az orvosi csapatban számítana, mert nevezett úriember valami csodadoktor-féleség. Unatkozni nem fog.

Minket nyilván sokkal jobban érdekelnek a futballpályán bevethető nevek, állítólag a jobb- és balszélen is használható kolumbiai wingback, Juan Zuniga a fő kérése Mazzarrinak. A kis fekete izomgolyó szerződése 2014-ben lejár, szóval kedvezményesen hozzá lehetne jutni mondjuk Alvaro Periera árából. Több nevet nem írok, egyrészt 95%-uk marhaság, másrészt május van még csak.

A szerkesztőségi levlistán megvitattuk magunk között, mit gondolunk róla/várunk tőle, most jól meg is osztjuk veletek.

- Nem bírom a mentalitását, egy idegesítő és folyton picsogó fazon. Nem szeretem az általa játszatott stílust, igazi kis csapat mentalitás, még ha nagy csapatnak is álcázzák, hívják. Ráadásul szerintem közel sem olyan jó edző, mint ahogy a közvéleményben él, csak kihasználta/ja az edző ínséges időket, így egy korrekt edző is jobbnak tűnik, valódi ellenfelek nélkül. Inkább vesztesnek tartom, mint győztesnek, többet is kihozhatott volna a Napoliból, hazai és nemzetközi porondon is. Most meg úgy akarja előadni magát, mintha ő a maximumot nyújtotta volna és rajta kívül álló okok miatt nem volt ebben több, utóbbi mentalitás jellemző rá. Az Inter szempontjait nem nézve, épp otthagyja a biztos BL-induló Napolit, a valódi kiugrás előtt, szerintem egyszerűen megfutamodik, mert nem a Napoliban van kevés, hanem Mazzarriban nincs több. Hogy hasonlatot mondjak, Ranieri-típusú edzőnek tartom. Nálam nem ilyen ember illik az Inter padjára, ami nem jelenti, hogy szakmailag gyenge, sőt csinálhat egy stabil csapatot, de a saját árnyékát egy ilyen mentalitású ember nem fogja átugrani.

Az elnök embere

A véleményem nem negatív a szakmai tudásáról, talán kicsit rosszul vezettem fel, mert csalódott leszek, ha őt ültetjük le. Mazzarri jó edző, tud csapatot építeni, de nem tartom igazi győztesnek. Nehezen tudom elképzelni, hogy a csúcsra járat egy csapatot, pl. Allegriről sem tudtam elképzelni, hogy bajnok lesz, s gyakorlatilag a lyukas, ellenfél nélküli szezonnak és Ibrának köszönhette a legnagyobb sikerét. Nekem ő pont ez a típus, biztos, hogy jobb lesz alatta a csapat (BL-hely is simán benne van, nem vitatom) de ő nem lesz nekünk az, mint a gobbóknak Conte, pláne nem lesz új Mourinho. Azért a stílusért, amit játszat, pláne nem vagyok oda, de ez még változhat is más játékosokkal.

Úgy gondolom, eleve több volt a Napoliban, mint amennyit kihozott belőle, meg sem tudta szorítani a Juventust, miközben a nemzetközi porondot mellőzte, cserecsapattal állt ki, aztán meg gyorsan kiestek. Tavaly is két szék közül a pad alá esett, többet látok/láttam a Napoli keretében, mint amennyit kihozott belőle három év alatt, hazai és nemzetközi szinten is. Nem azt mondom, hogy BL-t vagy EL-t kellett volna nyernie, de ennél több is lett volna bennük. Persze más a két klub, de az Mazzarri teljesítményén nem változtat, hogy nálunk elvárás a jó eredmény. Sőt, akár ronthat is rajta a teljesítménykényszer. Jelenleg meg összehasonlíthatatlanul jobb állapotban van a Napoli, mint mi, Cavani sem pótolhatatlan, pláne 60 milliós bevételből. BL-főtáblán vannak, ha edző lennék, Inter-kötődés nélkül biztos, hogy a Napoliban akarnék nagyot dobbantani, sikert elérni. Az Internél most hosszadalmasabb munkára van szükség, nincs BL, nem lesz reflektorfény. Szerintem nem azért jönne, mert abban gondolkozik, hogy az Interből hosszútávon többet tud kihozni, hanem látja, hogy a Napoliból képtelen többet. A rövid távú ambíció a Napolihoz szólít, a hosszútávút meg csak évekkel később tudhatjuk meg, azután, hogy mit alkot Milánóban. (Viridis Aquilae)

- A személyiségét illetően egyet kell, hogy értsek, én sem bírom a karakterét. Hatalmas rinyagép, baromi idegesítő. Ha egy meccsen nyernek úgy, hogy kapnak két kamutizit, az ellenfélnek kiosztanak egy kamu pirosat és az alapvonali bíró személyesen szalad be leütni az ellen egyik játékosát gólhelyzetben, ő akkor is kiáll a meccs után a mikrofonok elé és halál komolyan elsírja, hogy szívatják a bírók.

Aranyoskám

Szakmailag ugyanakkor én nem vagyok róla ennyire negatív véleménnyel, inkább csak nem tudom hova tenni. A Napoli a feljutást követő szintugrást az ő keze alatt lépte meg, persze azt nem tudjuk, hogy ebben mekkora része volt neki, és mekkora a vezetőségnek. A keret nyilvánvalóan erősödött, csak azt nem tudjuk, hogy ő szúrt ki jó szemmel játékosokat, vagy rakták alá a csapatot, mert ugye nálunk is pont ez lesz (ill. lehet, ha kinevezik) a neuralgikus pont.

Abban viszont nem értek egyet, hogy a Napolitól való lelépése gyávaság, vagy lúzerség lenne. Szerintem ő pontosan jól látja, hogy valószínűleg ebben a Napoliban sokkal több nincs. Hiába van normális klub, igazából ott csak becsúszhat egy scudetto, ha sikerül egyben tartani a gárdát (nem fog) vagy sikerül úgy-ahogy jól pótolni a távozókat, miközben a nemzetközi siker igazából álom. Persze most mondhatjuk, hogy nálunk akkor mi a helyzet, de a szar állapotoktól eltekintve sincs és nem is lesz a két klub egy súlycsoportban. Az Internél elvárás a siker, a Napolinál álom, és hiába balfaszkodták szét a triplázás után a klubot Morattiék, a potenciál akkor is nagyobb benne, mint egy Napoliban. Persze ő nyilván alaposan körbeszaglássza a lehetőségeit és szerintem csak akkor fog aláírni, ha Morattiék valami épkézláb és hihető projektet tesznek le elé. (Valószínűleg ezért is lebegtetik az egészet, Mazzarri azt várja, hogy mi lesz nálunk a befektetőkkel.) (GPT)

- Nekem rohadtul nem szimpi Mazzarri, egy pöcsfejnek tartom, de mivel jobb edző, mint Strama, így felőlem jöhet. De nagyon félek, hogy a tehetséges nextgeneseink el lesznek felejtve. Pont a minap gondoltam bele, hogy jó pár embernek volt közülük emlékezetes meccse, pozitív értelemben. Kapásból beugrik Benassi, Pasa, Duncan, Livaja, plusz volt, amikor Garritanóban is pislákolt valami. Kíváncsi leszek, mi lesz a sorsuk...(Rolkó88)

Felforgatókönyv

Bobogoalnak és csabinternek Gasperini-feelingje van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik