Csak Meggiorini ne!

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 17:09
Ha Interista vagy, és a szombat nyomokat hagyott a gyomrodban, nem biztos, hogy a csapat Bentegodiban tett látogatása a legjobb fogás a gyógyító...

Ha Interista vagy, és a szombat nyomokat hagyott a gyomrodban, nem biztos, hogy a csapat Bentegodiban tett látogatása a legjobb fogás a gyógyító hatású húsleves után. Persze nincs mit tenni, lehetőség szerint őket is el kell fogyasztani, az azonban valószínűnek tűnik, hogy a szezon eddigi legnehezebb erőpróbája vár a csapatra - nem lebecsülve a Milant (de).Ha Interista vagy, és a szombat nyomokat hagyott a gyomrodban, nem biztos, hogy a csapat Bentegodiban tett látogatása a legjobb fogás a gyógyító hatású húsleves után. Persze nincs mit tenni, lehetőség szerint őket is el kell fogyasztani, az azonban valószínűnek tűnik, hogy a szezon eddigi legnehezebb erőpróbája vár a csapatra - nem lebecsülve a Milant (de).


Az első és legfontosabb dolog, ami a meccsel kapcsolatban eszembe jut: Meggiorini egy kis patkány. A második: az Inter-nevelésű játékosuk köcsög. Hogy miért? Pofonegyszerű: minden egyes alkalommal, amikor szeretett csapatunk ellen lépett pályára, undorítóan viselkedett, rugdosódott, pofázott, nem mellesleg feltűnően látványosan ünnepelte góljait is, jelentős frusztrációt felszabadítva önmagából. Mindezt figyelembe véve egy nagy kérésem van Murilloék felé: ha kapitulálnak, akár Bizzarri is lehet a gólszerző, csak a Riccardo ne.
Hasonló érzésem van nála, mint a Milan színes bőrű csatáránál, szerencsére Balotellit 'vuduzásom' mellett a karma is veszettül üldözi (remélhetőleg pályafutása végéig).

Ennyit a személyes dolgokról, jöjjön egy kis objektivitás a hazaiakkal kapcsolatban.
Mint azt bizonyára mindenki tudja, a veronaiak még ahhoz képest is igen jól kezdték a bajnokságot, hogy ismerjük az erősítéseiket - ha Eto'o haverjának szabályosnak tűnő gólját megadták volna múlt héten (khm...), most könnyen lehet, hogy két 100%-os csapat rangadójára kerülne sor. Persze így sem ígérkezik rossznak a 90 perc, kutya kemény dolga lesz Icardiéknak a minden idényben leírt gárda otthonában. Bizony, a sárga mezesek szinte kivétel nélkül az esélytelenek nyugalmával vágnak neki a Campionato küzdelmeinek, aztán általában sikerül megőrizniük a Serie A-s tagságot (egy 2007-es esetet leszámítva).
Ezen a nyáron annyit mindenképp változott a helyzetük, hogy erősítéseik igen jól sikerültek az ő szintjükön (elég csak Castro, Pinzi, Mpoku és Birsa nevét említeni), a Coppa Italia-kiesés utáni meccseik pedig a szükséges löketet is megadták az önbizalmuknak a továbbiakra nézve.

Inter-részről is csupa öröm és boldogság 2015/2016 kezdete. Bár megjelentek az első Scudettoról sugdolózó hangok, ez valahol természetes szurkolói reakció jelen helyzetben, az viszont maximálisan örömteli, hogy a többség két lábbal a földön jár - nyilván az utóbbi évek hozadéka is ez. A hibák egyértelműen láthatóak, de sokkal jobb érzés 3/3-as mutatóval dolgozni a kijavításukon, nemde?
Az összeszokatlanság problémája elvileg fordulóról fordulóra javulhat, ehhez Mancininek meg kell teremtenie az állandóságot mind a formációt, mind a játékosokat tekintve. Utóbbival kissé szembemegy az az igen erős hír, hogy pihentetési szempontból Ljajics lesz a kezdő Jovetics helyén, már a hétközi meccsre tekintve. Nem fordítva kéne ezt?

A múlt heti Derby-győzelemből már JackkBauer kolléga levonta a konzekvenciákat, pár dolgot még hozzátennék, már a közeljövőre nézve:

- Bár alig pár hónapja van itt, Murillot máris nagyon kedvelem, de amióta árgus szemekkel figyelem, mindig jellemzője volt az, amit a kuzinok ellen kétszer is előadott, mégpedig hogy ártatlan játékszituációban előzékenyen az ellenfél csatárának passzol (innentől hívjuk csak "murillozásnak"). Volt ilyen a Granadában, a Copán, nyáron az edzőmeccseken, erről bizony mihamarabb le kell szoktatni, kerül amibe kerül.

- Bár a sérülése miatt még sokat nem volt a pályán, azért itt az ideje, hogy Icardi is beszálljon a táncba. Az szerencsére máris látszik, hogy a Jojoval való játékkapcsolata gyümölcsöző lehet.

- Vajon meddig tart most a Frédi-lendület? Akárhogy is nézzük, eddig 6 pontot hozott a konyhára, vagyis elvben van esély rá, hogy a tavalyi, igen korrekt idényét túlszárnyalja.

- Miranda még valószínűleg nem játszik, hiába reménykedett Mancini már a Milan elleni pályára lépésében is, Juannak viszont szerencsére nem okozott súlyos sérülést az a nyomorult szlovák, úgyhogy a múlt heti kiváló teljesítménye után ő marad a kezdőben.

Rengeteg kérdés és kijavításra váró dolog van ezeken kívül is, mivel ugye nagyjából a keret fele újonc, de egye fene, aláírnám, ha újabb nyögvenyelős győzelemmel lépnének egyet előre a fiúk csapatépítés terén.

Várható kezdő a GDS szerint: Handanovic - Juan Jesus, Murillo, Medel, Santon - Kondogbia, Felipe Melo, Guarín - Ljajics, Icardi, Perisic.

A bő lére eresztett beharangozó végére mi más maradt, mint hogy leírjam a pontos kezdési időpontot és a streamet tv-t, ahol követhetitek az eseményeket: 12:30, Digi Sport 2.

Ja, ezt említettem már, hogy Meggiorinit nem igazán kedvelem?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik