A hónap momentumai - október

nerazzurri | 2013.11.07. | 23:11

A "fiókcsapatunk" elleni szombati randevú előtt tekintsünk még vissza arra a hónapra, ami remélhetőleg a mélypont volt a szerencsénk (pontosabban...


Hirdetés

A "fiókcsapatunk" elleni szombati randevú előtt tekintsünk még vissza arra a hónapra, ami remélhetőleg a mélypont volt a szerencsénk (pontosabban inkább a balszerencsénk) szempontjából. Kurta, négy meccset magába ölelő ciklus volt, tanulságos 90 percekkel.

 

 1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

Az első meccsek Campagnaro-ajnározása után ki gondolta volna, hogy a második ilyen díjat a druszám kaparintja meg? Még a Roma elleni rémálom sem utalt ilyesmire (bár ő még viszonylag stabilan állt a lábán), onnantól kezdve viszont fordulóról fordulóra javuló tendenciát mutatott, és most már ott tartunk, hogy az alapkezdő ajtaján kopogtat igen erősen. Így tovább, Rolando!

 

 

 

 

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Egyre-másra jelennek meg az újjáéledéséről szóló cikkek az utóbbi hetekben, néhányan már odáig is elmentek, hogy a Mourinho alatt látott Esteban Cambiassot vélik felfedezni csk-szalaggal a bal bicepszén. Az egyetlen konstans és korrekt teljesítményt nyújtó középpályás volt októberben.

 

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Amennyiben elkerülik a sérülések(adja az ég!), nem elképzelhetetlen, hogy ebben az idényben mindegyik Nyers-díjat begyűjti Rodrigo Palacio. Egyelőre jelzőket is nehezen találni rá, és aki megkérdőjelezi klasszis mivoltát, annak egyszerűen lövése nincs a fogalomról.

 

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Ez sem jutott sokunk eszébe szeptemberben: fogvédős argentinunk kiesésével egy időben Andrea Ranocchia (és Juan Jesus) teljesítménye drasztikusan visszaesett, a tavalyi szánalmakhoz hasonló gólmennyiséget nyeltünk be, és ezekben bizony kapitális hibák is közrejátszottak, kezdve a Roma elleni kajla Béka-gyertával (remélhetőleg nem kell ezt a kifejezést levédetni).

 

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

E havi első(!) duplázónk neve nem más, mint Rolando. A fentebb említett indokok miatt senki nem számított tőle ilyesmire, igazából nem is tudtuk, mit várjunk, várjuk -e egyáltalán a pályára. Több mint meggyőző.

 

6.: A hónap  legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Nem volt kérdés, Fredy Guarín éledezésének első komolyabb jele lett a befutó.

 

 

 

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Itt megemlítésre került néhány jelentősebb esemény (Pereira büntetőt csinál, Kuzmanovics BEÁLL), azonban a "győztes" Juan Carrizo nagyon-nagyon fájdalmas, pontokba kerülő potyája lett, tovább ragozni felesleges. (a videón 0:40-től)

 

 

 

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Carrizo az imént említett arcpirító góltól eltekintve egész kellemes meglepetést okozott, Cerci büntetőjének hárításával példának okáért meccsben tartott minket Torinóban.

 

 

 

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Ishak Belfodiltól egyelőre ilyen és ehhez hasonló felvillanásokra futja, de úgy gondolom, joggal reménykedhetünk benne, hogy a jövőben szaporítani a fogja a jutyúb-videói képanyagát. És talán még hasznunk is lehet belőle - mint amikor ad egy gyönyörű gólpasszt. (1:10-től)

 

 

 

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Mazzarri nem tökéletes edző, tudta mindenki, hogy vannak hibái. Közülük két ordítót is elkövetett szerintünk októberben, ami leginkább égbe kiált, hogy a Verona ellen összedöntötte a pályát Kuzmanovics beállításával. A másik érdekes dolga, hogy Kovacicról az eleje óta hangsúlyozza, hogy közelebb szeretné játszatni a kapuhoz, és elkezdte kissé görcsösen erőltetni is ott. A fiatal horvát az átlagosnál gyengébbet hozott a secunda pundaként, s tette ezt úgy, hogy a Cagliari ellen a mezőny egyik legjobbja volt - sima középpályásként.

 

 

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Nem tökéletes (ahogy senki sem), de jó edző. Álvarez hátrébb húzása egyelőre telitalálatnak bizonyul, és az az érzésem, az argentin még csak az út elején jár, épphogy elkezdett beletanulni ebbe a posztba. Márpedig ha sikerül végigkecmeregnie az említett ösvényen, (például megtanulja, hogy ossza be az erejét) végre óriási erőssége lehet a csapatnak hosszú távon, méghozzá a pálya legfontosabb részén.

 

Augusztus-szeptember legjobbja viszonylag simán Ricardo Álvarez lett. Lássuk, októberre hogy szavaztok!

 

nerazzurri

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum