A hónap momentumai - március

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 09:04
Állítólag Mazzarri hónapja. Állítólag. Mi nem vettük észre. Azért néhány emberkét meg tudunk említeni. Szerencsére.           1.:...

Állítólag Mazzarri hónapja. Állítólag. Mi nem vettük észre. Azért néhány emberkét meg tudunk említeni. Szerencsére.Állítólag Mazzarri hónapja. Állítólag. Mi nem vettük észre. Azért néhány emberkét meg tudunk említeni. Szerencsére.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

Erre igazán senki sem számított. Emberünk a semmiből, gyakorlatilag kegyvesztett szerepből hipp-hopp, újra előkerült, és mintha új erőt merített volna a maga mögött hagyott időszakból, visszahozta az ősz elején látott formáját. A hátsó alakzat legbiztosabb pontja most nem volt más, mint Andrea Ranocchia.


2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Az első tavaszi hónap nem a középpályásaink remekléséről vált emlékezetessé, átlagos vagy annál gyengébb teljesítmények sorjáztak, egy kicsit emelkedett ki közülük(fogjuk rá, hogy a góljával) friss igazolásunk, Hernanes. Ettől függetlenül tőle még mindig többet várnánk.


3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Helyreállt a "világ rendje", nem is igazán volt kérdéses. Annyiban jobb a helyzet, hogy most már folyamatosan csatárduóból kell válogatni, de Rodrigo Palacio 3 góljával nem hagyott kérdést a győztes kiléte felől, ráadásul ezek a találatok mind pontokat értek. Tincses jelenleg pótolhatatlan számunkra.


4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Hogy ő mennyire szeretheti ezt bezsebelni! Két gólpasszig jutott a hónap alatt, nagy fájdalom, hogy a másodikat nem a saját játékosunknak adta, így lenullázta azt a minimális jót is, amit megemlíthettünk volna róla. Most már egy értékelhető megmozdulására kettő ostobaság jön, a passzpontosságról pedig bátran kijelenthetjük, hogy sosem lesz már Fredy Guarín erőssége. És nem, ebből nem csak azt szűrhetjük le, hogy "hátdemerőelőrejátszik", hanem azt, hogy agyilag zokni.


5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Ahogy írtam már, derült égből villámcsapásként jött ez. Pontosabban a borult ég mögül kikukucskált a nap sugara, vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy Ranocchia köszöni szépen, él és virul, szeretne menni a világbajnokságra. Mi pedig szeretnénk, ha szerződést hosszabbítana.


6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Van, aki véletlennek tartja, mondván középre akarta fejelni, de a legtöbben tartják, Rodrigo Palacio Torino elleni győztes gólja igenis tudatos megoldás volt.


7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Nem kellett sokat gondolkodni, Fredy Alejandro Vasquez Guarín egy Emegharának adott tökéletes ütemű(még Samuel lassúságát is beleszámolta) indítással gondoskodott a díj tulajdonosáról, valamint hogy a szezon végéig már ne sokat lássuk Inter-mezben. És remélhetőleg utána sem.


8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Handanovic Romában gondoskodott arról, hogy érintetlen maradjon a hálója, Pjanic ziccerénél egy iszonyatos bravúrral tartotta meccsben a csapatot.

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Ha kicsit távolabbról néznénk, azt is hihetnénk, hogy Ronaldo visszatért a pályára, és ő hülyítette meg biciklicseleivel Albertazzit... De nem! Ő mindenki kedvenc Jonathanja, aki ezzel a mozdulatsorral hódította el a rangos elismerést.

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Kettő név, kicsit bővebben kifejtve: Kovacic kétszer nagyon biztatóan szállt be, mégis egyre kevesebb lehetőséget kapott, majd eljutottunk oda, hogy egyáltalán nem. Érti valaki? A másikukkal kapcsolatban pedig csupán hangozzon el a blog lelkének egyetlen kérdése: "Hova a f...omba tűnt Taider?!" Na és ezt?

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Sokunk meglepetésére Icardi kezdőben maradt a néhány balul sikerült, igen szürke meccse ellenére is, ez valóban egy pozitív fordulat, az egyik értékelőmben vágyként is fogalmaztam meg ilyesmit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik