A hónap momentumai - április

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 00:04
Címkék
Április is eltelt, igazából eredmények szempontjából ezzel a négy meccsel kapcsolatban csak minimális hiányérzetünk lehet, így viszonylag jó...

Április is eltelt, igazából eredmények szempontjából ezzel a négy meccsel kapcsolatban csak minimális hiányérzetünk lehet, így viszonylag jó szájízzel osztogathatjuk az egyértelmű és kevésbé nyilvánvaló díjakat.Április is eltelt, igazából eredmények szempontjából ezzel a négy meccsel kapcsolatban csak minimális hiányérzetünk lehet, így viszonylag jó szájízzel osztogathatjuk az egyértelmű és kevésbé nyilvánvaló díjakat.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

Nem volt igazán kérdéses ebben a hónapban a győztes kiléte. Ranocchia a Sampdoria elleni bénázásával kiírta magát, így olyan ember "ünnepelhet", akinek egyébként sokkal többször kellene szerepelnie a kandidálók között. 2012 őszén hozott sorozatban ilyen meccseket, talán azóta nem is láttuk ezt a Samir Handanovicot. Ebben a formájában top 5-ös kapus világviszonylatban is.

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Nincs új a nap alatt, bár teljesítménye még mindig nem verdesi az egeket, azért nagyjából konstans szintet hoz, na meg három gólpasszával hozzátette azt a pluszt, amit egy ilyen (árú) középpályástól elvárunk. Az áprilisi befutó ismét Hernanes.

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Azt hiszem, most tette le igazán a névjegyét, és mutatta meg, ki is válhat belőle majdan. Rengeteget kell még előrelépnie a pályán és emberként is, de amit eddig kék-feketében mutatott, az alapján valószínűleg minden kék-fekete érzelmű nevében bátran mondhatom: reméljük, Mauro Icardi az Interben válik sztárcsatárrá.

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Fura, de végre nehéz volt ilyet választani, szegény Milito volt jelölt, de végül a "dicsőség" azt az embert illeti, akitől olyannyira nem is vártunk sokat, és - bár már volt pár jobb meccse - sajnos eddig ennek megfelelően is teljesít. Hátha egyszer állandósítja a Sampdoria elleni játékát D'Ambrosio...

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Igazából az a kellemes meglepi, hogy végre folyamatosan lehetőséget kap, azt, hogy mire képes, mind tudjuk. Látványosan körbenyalogatták egymást Mazzarrival, innentől Mateo Kovacicon a sor, hogy bizonyítson, eddig meg is teszi. Persze senki sem bánkódna, ha végre ez gólban vagy gólpasszban is megmutatkozna...

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Nálam ez a momentum példázza leginkább, milyen győztes típusú játékos is válhat Mauro Icardiból. Az ilyen semmiből előhúzott, klasszis megmozdulások azok, amik adott esetben pontot-pontokat jelenthetnek egy szenvedős meccsen, most sajnos csak előbbire volt elég...

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

A Meazzába nem győzni "járunk" sajnos ebben az idényben, egyszer végre valahára megtörténhetne, erre az a rohadt karma közbeszól, és 2010 legnagyobb hőse kihagyja a nagy nehézségek árán, majdnem egy éves pauza után nekünk megítélt büntetőt. Elképesztő.

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Volt miből válogatni, Batmanovic mindenféle bravúrt bemutatott a mögöttünk hagyott 30 napban. Az ínyencek közül is a legínyencebb a Soriano drop-kapáslövése után bemutatott valószínűtlen védés, felteszem, nem én voltam az egyetlen, aki ennél a lövésnél (is) már bent látta a labdát. (2:57-től)

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Szinte az egyedüli üde színfolt ebből a szempontból a csapatban, így hát nem meglepő módon az ő egyik ügyeskedésére esett a választás, szerencsére itt sem volt könnyű dönteni, a Napoli ellen szebbnél szebb mozzanatok jöttek Kovacictól. Paraszthajszállal a Mertens és Inler szorításában sarokkal adott kontraindító passz lett a nyerő. (9:10-től)


10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

A szerzők közt minimális előnnyel az a pillanat viszi a pálmát, amikor eldőlt (bárki fejéből is pattant ki), hogy a frissen beállt, játékhiányos Diego Milito lövi a sorsdöntő büntetőt a Bologna ellen. Szorosan mögötte van pusztán az a tény, hogy Kuzmanovics még mindig pályára kerülhet.

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Akár felsőbb körökből érkező nyomásra tette Mazzarri, akár szabad akaratából döntött úgy, hogy a hirtelen jött mellőzés után ugyanilyen váratlanul kezdőbe jelöli horvát üdvöskénket, jól döntött, és az interes társadalom jelentős hányadának közmegelégedésére tette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik