800

2367565 23675652367565 2367565
Vágólapra másolva!
2012.08.24. 10:08
"Csabinter kalandjai az El-ben". Ez nem egy tudományos-fantasztikus sci-fi pornó címe, hanem egy épp Nyíregyházán, Európa-liga meccsen szurkoló...

"Csabinter kalandjai az El-ben". Ez nem egy tudományos-fantasztikus sci-fi pornó címe, hanem egy épp Nyíregyházán, Európa-liga meccsen szurkoló lokista cimborám válasza a "Sumudica az edzőjük!!" és "Az egykori duisburgi védő, Nijhuis öccse (?) a bíró, vazze" üzeneteimre. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Vaslui egyik játékosa Salageanu névre hallgatott (játszott Cladiu Salagaean nevű lobogó hajú focista a 90-es években Győrben) és pár másodpercre Stadler József alteregóját lehetett felfedezni a tribünön, tényleg olyan volt a csütörtöki meccs, mint egy retro regény filmesített változata 15 évvel ezelőttről.

Nehéz lesz hozzászoktatni szervezetünket a csütörtök esti tétmérkőzésekhez. Utoljára az első Cúper-szezon nyarának végén - egész pontosan szeptember elején - görnyedtünk a stream teletext előtt, mit ad isten, 2001-ben szintén román csapattal, a Brassóval kerültek össze ezek a drága jó emberek (3-0 lett Dalmat, Kallon és Di Biagio góljaival). Érdekesség, hogy a Vaslui jelenlegi edzője, Marius Sumudica egy esztendővel később jött át a Rapid Bukarestből Debrecenbe - mármint futballozni. Akkor aligha keltett feltűnést ha a Piac utcán korzózott, bezzeg most, 10 évvel, 20 kilóval, nagy pocakkal, 12 deka hajzselével később összesúgnának a háta mögött az Aranybika dolgozói, ha betérne a szállodába a román maffia Cívis városba kihelyezett ülésére.

Zselével Strama is el volt látva szépen, kollégájával ellentétben ő egy első érettségi bankettjére készülő gimnazistára emlékezetett, akinek az anyukája kizárólag erre az alkalomra engedte meg, hogy trutyit pakoljon fejére ittas nőstényegyedek megkörnyékezése céljából.

A fejére ráláttunk, a fejébe viszont nem, mégis nagyjából előre tudtuk, milyen kezdőcsapatot küld ki a pályára, így a Castellazzi - Maicon, Silvestre, Ranocchia, Zanetti - Guarín, Cambiasso, Mudingayi - Sneijder - Palacio, Milito tizenegyet kb. 1.30-as oddsszal adta Paragulisz. A belga imposztor sérüléséig (15 perc) viszonylag rendben működött minden: voltak lehetőségek, kontrollálás, tizenegyes-gyanús esetek, gördülékenység. Aztán bejött Nagatomo. A középpályás védekezés összeomlott, hiába szerzett vezetést a csapat, Mudingayi kiválása után a Gaby-nál két konfekciómérettel nagyobb N'doye vezérletével bántóan könnyedén jöttek át a vászlóiak a legfontosabb csapatrészen. Szamurájunk folytatva kedvenc ősi japán hagyományát, előszeretettel szaladgált előre fölöslegesen, vagy inkább össze-vissza, szívesen húzódott be Ranocchia mellé, hogy a románok egyik legjobbja, Antal kénye-kedvére kavargathasson. Alvaro Pereira, nagyon várunk.

A szünet utáni produkcióhoz nyugodtan használhatjuk J ügynök neutralizálóját és Palacio szép gólját kivéve felejtsük el az egészet.

Az egyéni értékelés rövid lesz. Castellazzi (6.5) a benga szenegáli balos lökéténél nagyot védett. Maicon (6) aligha gondolta volna úgy 5 évvel ezelőtt, hogy utolsó Inter-meccsét egy nyári romániai El-selejtezőn vívja fullpiros mezben. Silvestre (6) teljesen rendben volt, Ranocchia (6) egy ranós "felszabadítást" leszámítva szintén. Zanettire (6) ugyanaz igaz, ami a Kolosszusra, tessék kicserélni az utolsó szövegrészt 800.-ra. Guarín (5.5) második félidei teljesítménye az első tekintetében érthetetlen és botrányos. Mudingayi (-) sajna hamar kivált, Cambiasso (6.5) egy pillantra visszarepített minket a Chelsea elleni 2 évvel ezelőtti álomba, Sneijdernek (7) ezúttal volt kedve 30 méteres lábfejen landoló körömpasszokat és gyilkos asszisztokat osztani, legyen még idény végéig. Milito (5) helyzete lassan elér a gáz tartományba, Palacióról (6.5) továbbra is tartom, hogy neki kéne kezdenie centerben a szezon kellemes meglepetése lesz. Nagatomóra (5.5) még az S-es mez is nagy. Coutinho (-) kicsit túlpörgött, majdnem kiszórták. Juan Jesus (-) ugyanúgy debütált nemzetközi meccsen, mint bajnokin: első labdaérintési kísérlete alkalmával elsuhant a talpa alatt a laszti. Javaslok neki szögescipőt az Olasz Kupa-bemutatkozóján.

Ki teszi meg nálam 7-es szorzóval a Vaslui milánói győzelmét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik