Újra a csúcson vagyunk! - vélik a Bayernnél

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 11:53
null
A Bayernnél úgy vélik, bizonyították, újra ott vannak a csúcson (Fotó: Action Images)
A Bayern München a Bundesliga után a Német Kupában is revánsot vett legnagyobb riválisán, a Borussia Dortmundon, miután a negyeddöntőben Arjen Robben góljával kiharcolta a továbbjutást. A bajorok szerint bizonyították, hogy újra a csúcsra értek, míg a Dortmundnál is elismerték, megérdemelt volt a Bayern sikere.

Az előző szezonbeli kupadöntő „visszavágóján” a Bayern kiváló teljesítményt nyújtva őrizte meg esélyét, hogy még három sorozatban (Bundesliga, Német Kupa, Bajnokok Ligája) is csúcsra érjen. A bajoroknak minden esélyük megvan rá, hogy két év után visszaszerezzék az első helyet a bajnokságban (17 pont az előnyük a BVB-vel szemben), a hazai kupában már a négy között vannak, míg a BL-ben 3–1-es előnyről várja az Arsenal elleni nyolcaddöntő müncheni visszavágóját.

„A csapatom minden dicséretet megérdemel, mert megmutatta, hogy nemcsak szép futballt tud játszani, hanem a küzdőszelleme is kiváló. A Mainz és a Wolfsburg ellen is olyan ellenféllel találkoztunk, amely nagyszerűen küzdött, jó jelnek veszem, hogy meg tudtuk nyerni ezeket a meccseket” – nyilatkozta Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője a találkozót követően.

Uli Hoeness, a Bayern elnöke kiemelte, a Dortmund hozzájárult ahhoz, hogy a német futball egy új szintre lépjen:

„Nincs semmi bajom a Dortmunddal, kiváló munkát végeznek. Arra ösztönöztek minket is, hogy még jobbak legyünk. Most mindenki láthatta az eredményét, tökéletesen játszottunk. Sokat tettünk érte, hogy visszakapaszkodjunk az élre, de a fölényünk Németországban most bizonyítást nyert” – idézi Hoenesst a Sky.

A győztes gólt szerző Arjen Robben természetesen nagyon örült a találatának:

„Fontos gól volt, nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak. Nagyon akartunk győzni, és megmutatni, hogy milyen erősek vagyunk jelenleg – azt hiszem, sikerült. Kiegyensúlyozottak vagyunk, nagyszerű a csapatszellem” – mondta röviden a holland válogatott játékos, akinek egyik fő célja, hogy visszaszerezze a helyét a kezdőcsapatban.

Sok múlott a bajorok kiváló védekezésén, Philipp Lahm is ezt emelte ki:

„Az elmúlt hetekhez hasonlóan akartunk védekezni. Fontos volt, hogy gyorsan visszazárjunk, mert tudtuk, hogy a Dortmund kiválóan kontrázik” – adta meg a Bayern sikerének egyik receptjét Lahm.

MEGERŐSÍTETTÉK LEWANDOWSKI TÁVOZÁSÁT

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója megerősítette, hogy Robert Lewandowski nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését.

„Robert nem hosszabbít velünk, vagy most nyáron, vagy jövőre távozik” – mondta Zorc a Sky Deutschlandnak.

A lengyel támadó távozása már hosszú ideje téma a Dortmundnál, a Manchester Uniteddel és a Bayern Münchennel is szóba hozták. A bajorok részéről Franz Beckenbauer a héten úgy nyilatkozott, a Bayernnek nincs szüksége Lewandowskira.

„A játékos már meghozta a döntését, de még nem szeretné nyilvánosságra hozni azt” – nyilatkozta egy német talkshowban Cezary Kucharski, Lewandowski ügynöke.

Az ellenfél is sportszerűen elismerte, hogy megérdemelt volt a Bayern továbbjutása:

„Az első félidőben keveset mutattunk abból, amit elterveztünk, több problémát akartunk nekik okozni. Mondtam a fiúknak a szünetben, hogy nem kérték a labdát elégszer. A második játékrész már jobban sikerült, nyomás alá tudtuk helyezni őket, még ha a jobb helyzetek előttük is adódtak. Kilencven percen át jól kell játszani ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Bayernt. Az ilyen meccseken kis dolgok döntenek, most egy gól is elég volt. Megérdemelt volt a győzelmük” – értékelt a dortmundiak vezetőedzője, Jürgen Klopp.

„Egyszerűen nem találtuk a ritmust. Mindent megpróbáltunk, de nem találtuk az utat. A Bayern kiváló szezont fut, ezt mindenki tudja Németországban, de rá akartuk kényszeríteni őket, hogy megküzdjenek a sikerért” – így Roman Weidenfeller.

A legjobb négy között a Bayernen kívül a Freiburg, a Wolfsburg és a Stuttgart található.



NÉMET KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Bayern München–Borussia Dortmund 1–0

München
, Allianz Arena, 71 000 néző. V: Kircher
Bayern München: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – T. Müller (Luiz Gustavo, 78.), Kroos (J. Boateng, 90.), Robben – Mandzukic (Gomez, 90.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
A kispadon: Starke (k.), Shaqiri, Timoscsuk, C. Pizarro
Borussia Dortmund:
Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Reus (Schieber, 81.), M. Götze, Grosskreutz (Blaszczykowski, 62.) – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
A kispadon: Langerak (k.), Kehl, Leitner, Sahin
Gólszerző:
Robben (43.)
Továbbjutott:
a Bayern München

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik