Torghelléék beköltöznek a 8 hét alatt felhúzott Hárommeccses Stadionba - fotók

Vágólapra másolva!
2011.04.14. 13:38
null
A Hárommeccses Stadion (Fotó: Imago)
Címkék
Mind a 20 055 jegy elkelt a Fortuna Düsseldorf Union Berlin elleni német másodosztályú bajnokijára – Torghelle Sándor csapata kiszorult saját stadionjából, így a város segítségével gyorsan kaptak egy mobilstadiont, amely ezen a mérkőzésen „debütál”.

Különleges élményben lehet részük azoknak a szurkolóknak, akik a 2010–2011-es szezon tavaszi hajrájában ellátogatnak a Fortuna Düsseldorf hazai mérkőzéseire: a Bundesliga 2. egyik nagy múltú együttese villámgyorsan felhúzott mobil arénában rendezi meg idénybeli utolsó találkozóit.

A Düsseldorf állandó otthonában, az Esprit Arenában rendezik meg az 56. Eurovíziós dalfesztivált, így a Fortuna „utcára került".

A klub vezetői svájci stadionépítészek segítségét kérték, akik nyolc hét alatt felhúzták az új mobil arénát – amit a helyiek csak „Hárommeccses Stadionként" emlegetnek, hisz a Düsseldorfnak csak ilyen rövid időre van szüksége rá.

A stadionépítést a specialista Nüssli cég végezte el, mely korábban már a kanadai BC Lions (amerikai futball) és Vancouver Whitecaps (labdarúgás) együttesének is felhúzott egy mobil arénát a BC Place felújítása idejére. A három mérkőzés után teljes egészében elbontják a pótstadiont. Az új stadionnal a szurkolótábor mindenesetre nem jár jól, hisz a Düsseldorf meccseire van, hogy harmincezernél is több drukker látogat ki.

A STADION ÉPÍTÉSE
A szerkezet építése
A szerkezet építése
A Düsseldorf „rendes” otthona (Fotó: Action Images)
A Düsseldorf „rendes” otthona (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik