Stuttgart: szándékos ütés - 5 meccses eltiltás a bosnyáknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 17:28
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága öt mérkőzésre eltiltotta Vedad Ibisevicet, a VfB Stuttgart csatárát. A bosnyák válogatottat vasárnap, az Augsburg ellen hazai pályán elbukott (1–4) bajnokin állították ki.

Ibisevic az Augsburg elleni bajnoki 53. percében jobb kézzel odaütött Jan-Ingwer Callsen-Brackernek, miközben a labda a közelben sem volt. A játékvezető észrevette az esetet, és azonnal piros lapot mutatott fel a bosnyák válogatott támadónak.

„Elfutott mellettem, miközben a labda teljesen máshol volt, és arcon vágott. Az állkapcsomat találta telibe, amely azonnal el is kezdett vérezni" – mondta a mérkőzés után Callsen-Bracker az esetről.

A DFB tettlegesség miatt öt mérkőzésre eltiltotta Ibisevicet, a klub elfogadta a büntetést. Sőt a 29 éves futballista még a Stuttgarttól is szankciókra számíthat.

Érzékeny veszteség a Stuttgartnak Ibisevic kiesése, mert a bosnyák vezeti a házi góllövőlistát 10 góllal ebben a szezonban, a svábok góljainak közel egyharmadát ő szerezte.

Ibisevic kihagyja a Hoffenheim, a Hertha, az Eintracht Frankfurt, az Eintracht Braunschweig és a Werder Bremen elleni bajnokikat, legközelebb március 22-én játszhat a Hamburg ellen.

IBISEVIC ÜTÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik