Schalke: csatár jöhet a Mainzból, ha valaki megy. Talán Szalai?

Vágólapra másolva!
2014.06.08. 10:22
Kimondottan kapós lehet a nyári átigazolási piacon a német élvonalbeli Mainz kameruni labdarúgója, Jean-Eric Maxim Choupo-Moting, akit sajtóhírek szerint a német Schalke is kiszemelt magának. A tuttomercatoweb.com a hírrel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy Jens Keller vezetőedzőnek jelenleg megfelelő számú csatár áll rendelkezésére a keretben, tehát új fiú vélhetően csak akkor érkezik, ha valaki közben távozik. Az oldal szerint a legvalószínűbb távozó a tavaly nyáron szerződtetett Szalai Ádám lehet.
Korábbi mainzi klubtárs személyében leselkedik veszély Szalai pozíciójára a Schalkénál (Fotó: bundesliga.de)
Korábbi mainzi klubtárs személyében leselkedik veszély Szalai pozíciójára a Schalkénál (Fotó: bundesliga.de)

 

A Bild értesüléseire hivatkozva arról már hetekkel ezelőtt beszámolhattunk, hogy Keller szívesen játszana két támadóval, de a stabil kezdő Klaas-Jan Huntelaar mellett a hollanddal azonos képességű támadót alkalmazna. A lapban arról írtak, hogy a nyolcmillió euróra taksált magyar center – akinek 2017 nyaráig szóló érvényes szerződése van – vonzó ajánlat esetén távozhat a Schalkétól, ahol nem ragaszkodnak hozzá.

A kameruni támadó iránt a Schalke mellett a Borussia Mönchengladbach is érdeklődik – utóbbi klubbal kapcsolatos magyar szál a Lovrencsics Gergővel kötött előszerződés, amelyet hivatalosan még nem erősítettek meg –, valamint Olaszországban a Roma és az Internazionale.

A 25 éves Choupo-Moting hamburgi nevelés, 2007 óta a felnőtt keret tagja, 2011-ben szerződtette a Mainz – így két évig Szalai klubtársa lehetett –, de kölcsönben játszott Nürnbergben is. Korosztályos időszakában még a német válogatottban szerepelt, de felnőttként már a kameruniban. Huszonöt válogatott mérkőzésén 12-szer volt eredményes, saját bevallása szerint esetleges nyári klubváltásával csak a brazíliai világbajnokság után foglalkozik. Kamerun a tornán az A-csoportban Mexikóval (június 13.), Horvátországgal (jún. 19.) és Brazíliával (jún. 23.) mérkőzik meg. A transfermarkt.de a vb előtt ötmillió euróra teszi Choupo-Moting piaci értékét, aki a szezonban 32 bajnokin 2039 percet töltött a pályán, és tíz gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik