Sallai biztosra akar menni; De Brandt állandóan mozgásban van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.06. 23:28
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Tavaly augusztusban szerződött Freiburgba Sallai Roland, s igazán jól indult a németországi karrierje, hiszen november közepéig hét bajnokin kétszer volt eredményes. Ekkor azonban ágyéksérülést szenvedett, amiből azóta sem sikerült teljesen felépülnie. A rehabilitáció még mindig tart, ezért a válogatott támadó nem is utazott el klubcsapatával a spanyolországi edzőtáborba. Lapunknak arról is nyilatkozott a 21 éves futballista, hogy mennyire türelmesek vele Freiburgban, s van-e esély arra, hogy legalább a kispadra leülhessen az első tavaszi meccsen.
Tavaly augusztusban szerződött Freiburgba Sallai Roland, s igazán jól indult a németországi karrierje, hiszen november közepéig hét bajnokin kétszer volt eredményes.
Ekkor azonban ágyéksérülést szenvedett, amiből azóta sem sikerült teljesen felépülnie. A rehabilitáció még mindig tart, ezért a válogatott támadó nem is utazott el klubcsapatával a spanyolországi edzőtáborba. Lapunknak arról is nyilatkozott a 21 éves futballista, hogy mennyire türelmesek vele Freiburgban, s van-e esély arra, hogy legalább a kispadra leülhessen az első tavaszi meccsen.

Már csak hét labdarúgó tartozik a Bp. Honvéd játékoskeretéhez abból a társulatból, amely Marco Rossi szakmai irányításával megnyerte az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényét. Összeállításunkban felidézzük, hogy miként alakult a harminc „aranyos” futballista sorsa, és milyen változások történtek azóta a kispadon. S összefoglaljuk azt is, milyen mozgások zajlanak mostanság, hiszen öten már az őszi gárdából is távoztak, egy focista pedig átadólistára került.

Szinte folyamatosan mozgásban van Jan De Brandt. A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szeptember óta az országot járja, de nemcsak a kiválasztottjait figyeli, hanem edzéseket is tart, ahol ezt kérik tőle. Januártól pedig a légiósokat keresi fel, mert szeretne minél inkább képben lenni a kulcsemberek formáját illetően. Ebben az évben ugyanis Magyarország lesz az augusztusban rajtoló női kontinensbajnokság egyik házigazdája. A torna kapcsán a belga szakember egy ígéretet is tett – hogy miről van szó, kiderül interjúnkból.

Január 9-én lenne 110 éves a magyar sportújságírás legendája, Feleki László. A Nemzeti Sport munkatársaként Angliában járt, ahol egy éven át tanulmányozta az Arsenal jóvoltából a szigetországi futballt, majd 1945 után lapunk főszerkesztőjeként dolgozott. Karrierjét azonban megtörte, hogy higgadtan, de mégis elemzően írt az 1954-es világbajnoki döntőben elszenvedett vereségről. A szövetségi kapitány, Sebes Gusztáv helyett ő lett az (egyik) bűnbak a berni kudarcért. Hogy mindezt miként élte meg, s hogyan vált Napóleon életének kutatójává, kiderül retromellékletünkből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik