RB Leipzig: Willi Orbán szerződést hosszabbított – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.04.09. 11:20
null
Willi Orbán szerződést hosszabbított a Leipziggel (Fotó: Imago)
A német élvonalbeli RB Leipzig hivatalos honlapján bejelentette, hogy Willi Orbán 2025-ig meghosszabbította a jövőre lejáró szerződését.

 

 

LIPCSEI MAGYAROK
A Leipzig három magyar labdarúgója közül kettőnek, Szoboszlai Dominiknak és immár Willi Orbánnak 2025-ig szóló érvényes szerződése van a klubbal.
Gulácsi Péter megállapodása 2023-ban jár le. Korábbi sajtóhírek szerint a Borussia Dortmund és az Internazionale megvásárolná a 30 esztendős kapus játékjogát idény nyáron, s a Lipcse még nem tárgyalt vele a hosszabbításról.

A Bundesligában a második helyen álló együttes jelezte, három évvel meghosszabbította a 28 esztendős futballista 2022-ben lejáró szerződését. Sőt, a klub megállapodott Willi Orbánnal, hogy a kiváló középhátvéd a Leipzig alkalmazásában marad azután is, hogy befejezi játékos-pályafutását.

A Kaiserslauternben született labdarúgó 2015 óta szerepel a lipcsei csapatban. Összesen 189 tétmérkőzésen játszott és 18 gólt szerzett.

„Willinek nagy szerepe volt a sikeres utunk során, ebben az idényben ismét bebizonyította, milyen fontos a csapatunknak – idézi a dierotenbullen.com Markus Krösche sportigazgatót. – A pályán és az öltözőben is nélkülözhetetlen. Willi az RB Leipzig ikonja.”

Willi Orbán édesapja magyar, édesanyja lengyel. A korábbi német korosztályos válogatott hátvéd 2018 óta szerepel a magyar nemzeti együttesben, húsz találkozón ötször volt eredményes címeres mezben.

A mostani idényben az RB Leipzig színeiben 33 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken öt gólt szerzett.

„Boldog és büszke vagyok, hogy a Leipzigben folytathatom a pályafutásomat – így Willi Orbán. Amióta idejöttem, hihetetlen változáson ment át az egész klub, és még mindig messze a vége. Rengeteg feladat vár ránk, szeretnék segíteni a céljaink megvalósításában. Lipcse lett a második otthonom. Ha minden a terv szerint megy, tíz évet tölthetek el itt. Ez önmagáért beszél. A klubtól és a szurkolóktól rengeteg szeretetet kapok. Ezért tudtunk gyorsan megegyezni.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik