RB Leipzig: Mindenkinek az az álma, hogy ilyen környezetben játszhasson – Gulácsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 10:14
null
Gulácsi Péter jól érzi magát Németországban (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter immár a negyedik szezonját kezdte meg az RB Leipzignél. A lipcsei együttes első számú kapusa a klub hivatalos oldalának beszélt arról, hogy milyen jól beilleszkedett Németországban.

 

„Az ország tökéletesen passzol a személyiségemhez. Rendszerető ember vagyok, az életkörülmények ráadásul a legmagasabb szinten vannak. A legjobban az étkezési szokásokat szeretem, az emberek odafigyelnek arra, hogy mi kerül az asztalra” – mondta Gulácsi Péter.

Az UEFA végrehajtó bizottsága idén szeptember 27-én dönt a 2024-es Európa-bajnokság házigazdájáról. A határidőig Törökország mellett Németország kandidált, így eme két ország közül kerül ki a rendező. Utóbbi a 2006-os világbajnokság után adhatna ismét otthon nagy tornának; akkor Lipcsében is voltak meccsek, sőt, éppen a vb miatt újították fel a stadiont.

„Mindenkinek az az álma, hogy ilyen környezetben játszhasson. A labdarúgásnak mélyre visszanyúló gyökerei vannak Németországban, ezt minden hétvégén érzi az ember. Biztonságban érezzük magunkat a stadionban, így kizárólag a feladatunkra összpontosíthatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik