RB Leipzig: „Látszik, ki végezte el a házi feladatot, és ki nem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 13:51
Gulácsi Péter, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig magyar válogatott kapusa elárulta, még sosem volt olyan kemény edzője, mint Ralf Rangnick.

Ralf Rangnick júliusban lett a lipcseiek vezetőedzője, miután a nyáron távozott a gárdától Ralph Hasenhüttl.Ralf Rangnick júliusban lett a lipcseiek vezetőedzője, miután a nyáron távozott a gárdától Ralph Hasenhüttl.

A 60 esztendős szakember az RB Leipzig felkészüléséről elégedetlenül nyilatkozott a német DPA hírügynökségnek.

„Még mindig nagy különbségeket érzékelek a futballistáim között, látszik, hogy ki volt itt velünk a tréningek elejétől kezdve. Tisztán érezhető, hogy »ki végezte el a házi feladatot, és ki az, aki nem«. Ahhoz, hogy három fronton is versenyképesek legyünk, legalább 18 mezőnyjátékosra lenne szükségünk, jelen pillanatban viszont csak 15-en vagyunk. Nem is kérdés, így meg fogunk szakadni.”

A német média Rangnick szavaiból azt szűri le, hogy több lipcsei labdarúgó is „ellazsálta” a nyaralást, a kikapcsolódás közben csak lustult, ennek is tudható be például, hogy az együttesnek a felkészülés során meggyűlt a baja a sérülésekkel.

Gulácsi Péter Rangnickkal kapcsolatban elmondta, hozzá hasonló edzővel még nem volt dolga korábban.

„Ő a legkeményebb tréner, akivel eddigi karrierem során együtt dolgoztam. Mindenesetre egy ilyen fiatal kerettel, ennyi külföldivel fontos, hogy a társaság együtt maradjon, összetartson, és ebben ő nagyon jó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik