RB Leipzig: az MU és a Barca Gulácsi csapattársát vinné?

Vágólapra másolva!
2017.10.31. 15:54
null
Dayot Upamecano hamar felkeltette az európai sztárcsapatok figyelmét (Fotó: AFP)
Egyre nagyobb az érdeklődés Dayot Upamecano, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig tehetsége iránt.

 

A 19 esztendős védő az előző szezon első felében még a lipcseiek testvércsapatát, a Red Bull Salzburgot erősítette, ám 2017 januárjában 10 millió euróért az RB Leipzighez került.

Upamecano hamar beilleszkedett, s a jelenlegi, 2017–2018-as kiírásban a Bundesligában már stabil kezdő középső védője az együttesnek. A francia játékos olyannyira meggyőző teljesítményt nyújt, hogy több európai sztárcsapat figyelmét is felkeltette – egybehangzó brit sajtóértesülések szerint a Manchester United és az AC Milan is szerződtetné, de lehet olvasni az FC Barcelona és a Liverpool érdeklődéséről is.

A transfermarkt.de piaci hírportál által 12 millió euróra becsült Upamecano megszerzésének esetében viszont a hírek szerint komolyan a zsebébe kell nyúlnia annak a klubnak, amely vinné – a fiatal védő állítólag hamarosan új megállapodást ír alá a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipziggel, s a papírok szignózása után a kivásárlási ára 90 millió euró körüli összegre nőhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik