Női foci: miért a Wolfsburg? Jakabfi megadta a választ

M. D.M. D.
2020.06.09. 16:19
null
Jakabfi Zsanett (jobbra) tizenegy éve erősíti a Wolfsburgot (Fotó: AFP)
Már tizenegy éve Németországban, a VfL Wolfsburgban futballozik Jakabfi Zsanett, akivel a napokban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapja készített interjút. Az év legjobb magyar játékosának eddig nyolcszor megválasztott támadó beszélt klubcsapatáról, a koronavírus-járvány miatt elrendelt karanténidőszakról és a magyar női labdarúgás jelenlegi helyzetéről is.

 

Jakabfi Zsanett tizenkilenc évesen, 2009 nyarán igazolt a Wolfsburghoz, melynek tagjaként azóta összesen 13 jelentős trófeát – öt bajnoki címet, hat Német Kupát és két Bajnokok Ligáját – nyert, és minden esélye megvan rá, hogy a jelenlegi idény végén tovább bővítse a dicsőséglistáját, hiszen csapatával nyolc pont előnnyel vezeti a női Bundesligát, elődöntős a hazai kupasorozatban és nyolc közé jutott a női BL-ben.

Amikor a FIFA hivatalos honlapjának szerkesztője arról kérdezte, miért maradt ilyen hűséges a Wolfsburghoz, Jakabfi így felelt: „A csapaton belüli atmoszféra miatt, de a professzionalizmus is közrejátszott, valamint azok az élmények, amelyeket a csapattal közösen átéltünk. Ezek miatt Wolfsburg nagyon különleges hely számomra, és ez magyarázatot ad arra, hogy miért vagyok még mindig itt.”

Jakabfi szavaiból kiderül, a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idején nem utazhatott haza családjához, hanem Németországban töltötte a vesztegzárat.

Mi lett volna akkor, ha történik valami? Természetesen nem szabad így gondolkodni, de a család nélkül, egyedül kicsit nehéz volt a karantén Wolfsburgban” – vélekedett.

Harmincéves válogatott támadónk a magyar női labdarúgás jelenlegi helyzetéről is beszélt. Nemzeti csapatunk jelenleg a 43. helyen áll a FIFA világranglistáján. „Egyértelműen történt előrelépés, bár talán nem olyan mértékben, mint azt Magyarországon reméltük. Különösen igaz ez a válogatottra. De a bajnokság és a nemzeti csapat is sokkal profibbá vált. Most már vannak főállású edzőink. Mindazonáltal dolgoznunk kell még rajta, hogy bizonyos területeken világklasszis szintet képviseljünk, de ezek a lépések hozzájárultak a magyar női futball színvonalának emelkedéséhez. Megpróbálom továbbadni Magyarországon azt a tudást, amit Németországban megszereztem, és hazavinni a küzdőszellemen és kitartáson alapuló gondolkodásmódot, ami a németeket jellemzi” – mondta Jakabfi.

A Wolfsburg legközelebb szerdán lép pályára, amikor a másodosztályú Arminia Bielefelddel csap össze a női Német Kupa elődöntőjében.

A teljes interjút angol nyelven ide kattintva olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek