Németország: Özil visszatérése szóba sem jöhet – Löw

Vágólapra másolva!
2018.09.05. 14:57
null
Mesut Özil Joachim Löwnél már nem lesz válogatott (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw ragaszkodik hozzá, hogy Mesut Özil számára nincs visszaút a nemzeti csapatba, annak ellenére, hogy az irányító utalt rá, elképzelhetőnek tartaná a visszatérést, amennyiben változások történnek a Német Labdarúgó-szövetségen (DFB) belül.

 

Az Arsenal sztárja a nyári világbajnokságot követően mondta le a válogatottságot, mert elege lett a felé irányuló rasszizmusból és tiszteletlenségből. Bejelentésére többen reagáltak, köztük Toni Kroos is, aki szerint Özil nem volt korrekt és „rengeteg hülyeséget hordott össze”.

Joachim Löw a Sport Bildnek adott interjújában megerősítette, hogy Özil nem lép többet pályára a nemzeti csapatban.

„Ahogy én látom, Mesut Özil egyértelműen bejelentette a visszavonulását, és becsukta az ajtót maga mögött, így a visszatérés szóba sem jöhet. A mai napig nem hívott engem. Számos alkalommal megpróbáltam elérni őt az elmúlt két hétben, de minden próbálkozás sikertelen volt. Mesut így döntött, és ezt el kell fogadnunk" – szögezte le a szövetségi kapitány.

Mesut Özil 92 mérkőzésen lépett pályára a német válogatottban, ezeken 23 gólt szerzett. Legnagyobb sikere a 2014-es világbajnoki győzelem volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik