Németország: Moniz is megszólalt Leonardo-ügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 15:24
Beszámoltunk róla: a korábbi Ferencváros-labdarúgó, Leonardo a héten szerződést bontott a német másodosztályban szereplő 1860 Münchennel. A müncheni bulvárlap, a tz szerdán összegyűjtött néhány véleményt az utóbbi hetekben mellőzött támadó távozásáról – megkérdezték a tavaly még az FTC kispadján ülő holland trénert, Ricardo Monizt is.

„Nagyon megviselték a vele történtek, teljesen érthető, ha csalódott – utalt a brazil játékos müncheni mellőzöttségére Ricardo Moniz, aki néhány héttel Leonardo előtt távozott az „oroszlánok" edzői székéből. – Én továbbra is úgy tekintek rá, mint arra a futballistára, aki egymaga képes eldönteni meccseket. Ezért is vittem Münchenbe. Egy meghatározó tudású, erős akaratú fiatalember, aki sokra vitte a karrierje során, a rutinja aranyat ér."Ricardo Moniz, aki néhány héttel Leonardo előtt távozott az „oroszlánok" edzői székéből. – Én továbbra is úgy tekintek rá, mint arra a futballistára, aki egymaga képes eldönteni meccseket. Ezért is vittem Münchenbe. Egy meghatározó tudású, erős akaratú fiatalember, aki sokra vitte a karrierje során, a rutinja aranyat ér."

„Szerintem Leonardo volt a legjobb játékos a jelenlegi csapatunkban, ezt már első látásra megállapítottam – mondta a 74 éves Alfred Heiss, a klub korábbi bajnok játékosa. – Nagyon sajánlatos, hogy egy ilyen képességű labdarúgót nem sikerült a csapat vezérévé tenni. Szükségünk lenne egy hozzá fogható irányítóra. Ő, Rubin Okotie és Valdet Rama olyan támadótriót alkothatott volna, amilyen nincs még egy a ligában."

„Én nem engedtem volna el – így a kilencvenes években a csapatot erősítő védő, Thomas Miller. – Az egyik legjobb volt a csapatban, az én időmből Peter Nowakhoz és Berkant Göktanhoz hasonlítanám. Egy az egyben nagyon hatékony játékos. És hogy díva lett volna? Nowak is díva volt, amikor itt játszott, na és? Érte dolgozott az egész csapat."

„Nehéz helyzetben vagyok – fogalmazott egy ötven éve a klubnak élő törzsszurkoló, Franz Hell. – Leonardo természetesen nagyszerű futballista, az egyik legjobb, aki nálunk volt, de szerintem rendben van, hogy elment. Igazi kirakatember, csakhogy az efféle szólistákat már nem keresik a klubok. Kiválóan bánik a labdával, viszont keveset fut."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik