HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.16 17:02 Frissítve: 2018.10.16 17:19

Németország: Megtiszteltetés az U17-es válogatott vezetése – Dárdai Márton

Dárdai Pál középső fia, Márton csapatkapitányként vezette a német U17-es válogatottat, a dánok elleni mérkőzések között pedig a Német Labdarúgó-szövetség készített vele interjút, amelyből az is kiderül, hogyan segítik egymást a Dárdai család tagjai.

 

„A Herthánál is az enyém a megtiszteltetés, úgyhogy nem volt teljesen új a szerepkör számomra. A német válogatott vezetése ugyanakkor különleges megtiszteltetés és nagyszerű érzés” mondta a 16 éves középhátvéd, akit arról is faggattak, hogyan vélekedik a kapitányi szerepről:

„Természetes jó példával akarok járni mindenki előtt, és magammal húzni a srácokat, de nem érzem, hogy egyedül vezetném a csapatot. Amikor szoros volt a dánok elleni mérkőzés, akkor három-négy srác ugyanúgy tüzelte a többieket, hogy újra erőre kapjunk” – felelte.

Dárdai Pál középső fia még csak fél éve kapta meg a lehetőséget, hogy a német színeket képviselje, de máris kivívta magának a kapitányi posztot. A fiatal futballistát arról is megkérdezték, meglepődött-e, hogy ilyen hamar kinevezte őt Michael Feichtenbeiner.

„Kicsit igen, ugyanakkor meggyőző volt a klubomban nyújtott teljesítmény, és rengeteget dolgozom azért, hogy jó teljesítményt nyújtsak. Az egyik célom volt, hogy kapitánya legyek az U17-es csapatnak, nagyszerű, hogy ez sikerült.”

A Herthával vezetik a korosztályos bajnokságot, a német válogatott pedig Angliához hasonlóan kiemeltként csak az elitkörben csatlakozik az U17-es Eb-selejtező mezőnyéhez. S hogy mik a céljai?

„Természetesen ki akarjuk harcolni a helyünket az Európa-bajnokságra, és ott a lehető legmesszebb jutni. A Herthával elég, ha megőrizzük a pozíciónkat – mondta nevetve. – Ugyanakkor még mindig vannak hátra rangadók.”

Édesapja, a Hertha felnőttcsapatát irányító Dárdai Pál is a helyszínen tekintette meg a dánok elleni első meccset.

„Gratulált a kapitányságomhoz, és természetesen a játékomról is elmondta a véleményét – mondta Márton, akit a felnőttcsapat keretébe tartozó testvére is segít. – Sok tanácsot kapok a bátyámtól, Palkótól. Ő mutatja nekem, hogyan lehet eljutni a Bundesligába. Mindent, amit tanulok, tovább tudom adni Bencének, úgyhogy mindenki tanul mindenkitől.”

2019.02.12 08:40:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Ha Petry Zsolt mellé még egy magyar edzőt hoznék, ránk fognák, hogy átvette a hatalmat a magyar maffia...”

2019.02.08 01:05:39

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai és a Hertha lesz a példa.

2019.02.06 19:34:07

Német labdarúgás HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)

A müncheniek végig fölényben játszottak, de Hummels kisegítette egyszer a hazaiakat – végül Coman döntött.

2019.02.02 14:40:20

Német labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Serie A, Bundesliga, Ligue 1: az utolsó cseppek is legördültek a transzferablakon.

2019.01.29 09:10:01

Német labdarúgás BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBOR

„Bíztak bennem, kitartottak mellettem, talán ezért is dolgozhattam a Ferencvárosnál olyan sokáig.”