Németország: Löwnek elege van a „fárasztó" kritikákból

Vágólapra másolva!
2012.08.13. 15:05
Címkék
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott a szerdai, Argentína elleni felkészülési mérkőzés előtt, amelyen többek között téma volt az Európa-bajnoki szereplés és a nationalelfet ért kritika.

„Az Olaszország elleni meccs után sok kritika ért minket – utalt az Eb-elődöntőre Joachim Löw. – A kritika különböző formáit kaptuk, melyek közül a szakmaiakat elfogadom. A többit azonban nem tartom ésszerűnek, és már elegem is van belőlük."Joachim Löw. – A kritika különböző formáit kaptuk, melyek közül a szakmaiakat elfogadom. A többit azonban nem tartom ésszerűnek, és már elegem is van belőlük."

„Először is: a kulcsjátékosok sokat javultak. Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger és Miroslav Klose hozta azt, amit vártam tőlük – mondta még az Eb-vel kapcsolatban a tréner. – A mai típusú labdarúgók, vezéregyéniségek már nem olyanok, mint régen. Ezért ezeket a vitákat nem tartom ésszerűnek, és nem is veszek bennük részt. Nem hinném, hogy emberek milliói ülnének a televíziók vagy a kivetítők előtt, ha nem győztes típusú futballistákat látnának a pályán."

Löw a sajtótájékoztatón hangosan és tisztán beszélt, ám düh nem érződött a hangján, a határozottság és az elszántság annál inkább – írja a Bild.

„Másodszor is, olvastam, hogy a bevándorlóként válogatottba kerülő játékosok nem éneklik a himnuszt és nem küzdenek. A mögöttes vád véleményem szerint az, hogy ők nem jó németek. Ezzel abszolút nem értek egyet. A himnuszt énekelni szép dolog, sőt csodálatos, ám nem ez határozza meg egy csapat képességeit, és nem ad okot arra, hogy ne harcoljunk" – tette hozzá Löw.

„Egy másik panasz: a játékosok el vannak kényeztetve. Mi csúcsformát várunk a játékosoktól, a válogatottnál mindenkinek más a feladata, és ezt tökéletesen kell végeznie mindenkinek. Ehhez meg kell teremteni a feltételeket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik