Németország: különleges karácsonyi ajándék a Cottbus szurkolóinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 18:33
null
Cottbusban (egyelőre) nem változik a stadionnév (Fotó: fcenergie.de)
Nem akármilyen karácsonyi ajándékot adott az Energie Cottbus szurkolóinak a futballklub egyik szponzora: a Sparkasse Spree-Neisse megvásárolta a névhasználati jogot, de úgy döntött, 2020 nyaráig meghagyja a jelenlegi, Barátság Stadion (Stadion der Freundschaft) elnevezést.

 

 

A bankkal kötött új, a 2019–2020-as szezon végéig szóló szerződés az Energie Cottbus számára újabb pénzügyi támogatást jelent, és a megállapodás magában foglalja a klub arénájának névhasználati jogát is. A szponzor azonban nem akarja átnevezni a létesítményt.

„Biztosak vagyunk benne, hogy ez a megállapodás a klub számára nagyobb biztonságot és pénzügyi alapot teremt a jövőben. Szeretnénk megőrizni a stadion nevét, ajándékként ezt adnánk át a hűséges szurkolóinknak” – nyilatkozta Ulrich Lepsch, a Sparkasse Spree-Neisse vezérigazgatója.

„A bank évek óta jelen van a klub életében, megbízható szponzorként támogatja a profi labdarúgást és az utánpótlást. Drukkereinknek minden bizonnyal különleges karácsonyi ajándékot jelent, hogy a név a továbbiakban is Barátság Stadion marad” – mondta Normen Kothe, az FC Energie ügyvezető igazgatója.

Az Energie Cottbus a kétezres években hat szezont is a Bundesligában töltött, majd mélyrepülésbe kezdett, 2016 és 2018 között már a negyedosztályban (Regionalliga Nordost) szerepelt. A bajnokság megnyerésével jelenleg a harmadik vonalban játszik, és 18 forduló után a 14. helyen áll, de csak egy ponttal előzi meg a már kieső pozícióban lévő 17. Fortuna Kölnt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik