HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.16 17:08 Frissítve: 2018.08.21 15:31

Németország: Khedira a kritikák ellenére is maradna válogatott

Sami Khedira világbajnok német labdarúgó az oroszországi vb fiaskója, valamint az őt ért kritikák ellenére a válogatottban is szívesen folytatná a karrierjét.

HIRDETÉS

 

A 31 éves középpályás csütörtökön a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy minden aktív játékosnak tiszteletben kell tartania a szövetséget és a válogatottat, és ha számítanak rá, akkor kötelessége elfogadni a meghívást, valamint legjobb tudása szerint teljesíteni.

Hozzátette: amennyiben nála jobb játékosokat hívnak meg a válogatottba, akkor elfogadja a szövetségi kapitány döntését.

„Amennyiben viszont úgy véli, hogy segíthetek, akkor kötelességem eleget tenni a meghívásnak” – hangsúlyozta Khedira.

Az oroszországi vb-vel kapcsolatban – amelyen a német együttes címvédőként egy győzelemmel és két vereséggel csoportutolsóként búcsúzott – kifejtette: a vele és a csapattal szemben megfogalmazott kritikákat annak ellenére indokoltnak érzi, hogy ő és társai is becsülettel felkészültek a tornára.

„Jó szezonom volt a Juventusban, kilenc gólt szereztem, a két legrosszabb meccsemet mégis a vb-n játszottam, pedig jó erőben voltam” – közölte.

Khedira alapembere volt a 2014-ben vb-aranyérmes német válogatottnak, középpályás társai közül a 28 éves Toni Kroos szintén nem gondolkodik azon, hogy elköszönjön a nemzeti csapattól. Viszont a csapatból legtöbbet bírált Mesut Özil egyelőre lemondta a válogatottságot.

A 29 éves középpályás – akit azért is kritizáltak, mert a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott – július közepén azt mondta: nem lép többé pályára az együttesben, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS