HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.08.16 17:08 Frissítve: 2018.08.21 15:31

Németország: Khedira a kritikák ellenére is maradna válogatott

Sami Khedira világbajnok német labdarúgó az oroszországi vb fiaskója, valamint az őt ért kritikák ellenére a válogatottban is szívesen folytatná a karrierjét.

HIRDETÉS

 

A 31 éves középpályás csütörtökön a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy minden aktív játékosnak tiszteletben kell tartania a szövetséget és a válogatottat, és ha számítanak rá, akkor kötelessége elfogadni a meghívást, valamint legjobb tudása szerint teljesíteni.

Hozzátette: amennyiben nála jobb játékosokat hívnak meg a válogatottba, akkor elfogadja a szövetségi kapitány döntését.

„Amennyiben viszont úgy véli, hogy segíthetek, akkor kötelességem eleget tenni a meghívásnak” – hangsúlyozta Khedira.

Az oroszországi vb-vel kapcsolatban – amelyen a német együttes címvédőként egy győzelemmel és két vereséggel csoportutolsóként búcsúzott – kifejtette: a vele és a csapattal szemben megfogalmazott kritikákat annak ellenére indokoltnak érzi, hogy ő és társai is becsülettel felkészültek a tornára.

„Jó szezonom volt a Juventusban, kilenc gólt szereztem, a két legrosszabb meccsemet mégis a vb-n játszottam, pedig jó erőben voltam” – közölte.

Khedira alapembere volt a 2014-ben vb-aranyérmes német válogatottnak, középpályás társai közül a 28 éves Toni Kroos szintén nem gondolkodik azon, hogy elköszönjön a nemzeti csapattól. Viszont a csapatból legtöbbet bírált Mesut Özil egyelőre lemondta a válogatottságot.

A 29 éves középpályás – akit azért is kritizáltak, mert a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott – július közepén azt mondta: nem lép többé pályára az együttesben, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS