Németország: Doll is pályára lépett Jarolím búcsúmeccsén

Vágólapra másolva!
2015.03.29. 12:56
Címkék
Harminckétezer szurkoló előtt játszotta búcsúmeccsét a nemrégiben visszavonult David Jarolím, a Hamburg korábbi cseh középpályása. A gálamérkőzésen számos neves labdarúgó és egykori klublegenda lépett pályára, köztük Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.  

A Hamburg All-Star válogatottját Jarolím és Doll mellett többek között Marcell Jansen, a kikötővárosi klub balhátvédje, Dennis Aogo, a Schalke univerzális játékosa, Mladen Petric, a Panathinaikosz horvát csatára, Sergej Barbarez, a 342 Bundesliga-meccsen pályára lépő bosnyák válogatott veterán képviselte. Két szerencsés szurkoló, Normann Lessmann és Marcell Meyer is magára ölthette a Hamburg mezét, mindketten betaláltak.

Jarolím álomcsapatában helyet kapott a Dortmundot is megjárt Jan Koller, a Benficában és a Manchester Unitedben is szereplő Karel Poborsky, valamint Vladimír Smicer, a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő támadó középpályás.

Jarolím nehezen tartott vissza a könnyeit a felejthetetlen délutánon.

„Elképesztő élmény volt, el sem mertem képzelni, hogy egy napon búcsúmeccset játszhatok Hamburgban. Rengeteg ember jött el, mindenkinek hálás vagyok ezért a különleges napért – idézi Jarolímot a Hamburg hivatalos honlapja. – Köszönöm a játékosoknak is. Tim Atoubának nem lehetett egyszerű visszatérni Afrikából, Mehdi Mahdavikia Iránból jött el a mérkőzésre. Örültem, hogy láthattam a srácokat és hálás vagyok mindenkinek, aki pályára lépett. Büszke vagyok, hogy a Hamburg játékosa lehettem. Remélem, a jövőben más beosztásban, de visszatérhetek, egy álmom válna ezzel valóra.”

A találkozót Jarolím álomcsapata nyerte 7–5-re, az ünnepelt büntetőből gólt szerzett.

HSV All-Stars–Jarolím Dream Team 5–7
Imtech Arena, Hamburg

Hamburg:
Jaroslav Drobny, Dennis Aogo, Tim Atouba, Sergej Barbarez, Stefan Beinlich, Maxi Beister, Rodolfo Cardoso, Guy Demel, Thomas Doll, Thorsten Fink, Vahid Hasemijan, Marcell Jansen, Mehdi Mahdavikia, Mladen Petric, Bastian Reinhardt, Claus Reitmaier, Piotr Trochowski, Stefan Wächter, Normann Lessmann, Marcell Meyer. Edzők: Bruno Labbadia és Ralf Zumdick
Jarol
ím Dream Team: Jaromír Blazek, Tomás Ujfalusi, David Rozehnal, Milan Fukal, Jan Koller, Vladimír Smicer, Karel Poborsky, Pavel Kuka, Lukás Jarolím, Stefan Kück. Edző: Klaus Augenthaler és Karel Jarolím
Gólszerző:
Petric (2), D. Jarolím (11-esből), Lessmann, M. Meyer, ill. L. Jarolím (2), Jan Koller (2), Poborsky, Kuka, Kück

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik