Németország: Dárdai Palkó ismét az U20-as válogatottban

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 11:37
null
Dárdai Palkó ismét bekerült az U20-as német válogatott keretébe (Fotó: AFP)
Meikel Schönweitz, a német U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a csapat Hollandia és Svájc ellen készülő mérkőzésére. A névsorban ezúttal is ott van a Hertha-edző Dárdai Pál legidősebb fia, Dárdai Palkó.

Dárdai Palkó szeptember 7-én mutatkozott be az U20-as válogatottban a csehek elleni találkozón, akkor kezdőként 63 percet játszott, a németek 3–2-re nyertek.

A 19 éves szélső azóta először kezdett a német élvonalban, a jelenlegi szezonban eddig két Bundesliga-meccsen kapott szerepet.

Schönweitz egyébként 11 Bundesliga-tapasztalattal rendelkező játékost hívott meg jelenlegi, 23 fős keretébe.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a napokban úgy nyilatkozott, még nem mondtak le Dárdai Palkóról.

„Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetségi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen – ahogy Willi Orban esetében is láthattuk – egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette” – idézte Rossit az MLSZ közleménye.

A német U20-as válogatott október 12-én Hollandia, 16-án Svájc ellen lép pályára. A Hertha most szombaton a Mainz otthonában játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik