Németország: Dárdai Márton is bemutatkozott a német válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 11:35
Dárdai Pál középső fia, Márton is bemutatkozott a német utánpótlásban: a Hertha BSC vezetőedzőjének 16 éves fia a franciák ellen 3–2-re megnyert U16-os válogatott mérkőzésen végig a pályán volt.

A belső védőként szereplő Dárdai Márton nem először kapott meghívást a német U16-os válogatottba, ám márciusban még nem voltak meg a megfelelő papírjai ahhoz, hogy pályára is léphessen.

Dárdai Márton bátyjához, a német U18-as, illetve U19-es válogatottban már többször pályára lépő és a szezonban a Bundesligában is bemutatkozó Palkóhoz hasonlóan a Hertha utánpótlásában pallérozódik.

A kedden 1340 néző előtt lejátszott mérkőzésen a németek negyedóra után vezetést szereztek, s a második félidő elején megduplázták előnyüket, ám a franciák még egy percen belül szépítettek. Újabb tíz perc múlva a németek másik újonca, a szintén Hertha-játékos Lazar Samardzic is betalált, a 3–2-es végeredményt a franciák duplázó középpályása, Lucien Agoume állította be.

Dárdai Márton a Hertha honlapja szerint 2012 augusztusa óta a klub játékosa, és leginkább középpályásként vethető be – most mégis védőként kapott szerepet Michael Feichtenbeiner válogatottjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik