Németország: Beckenbauer újabb kínos, 5.5 millió eurós ügyben

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 14:16
Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke élesen kritizálta Franz Beckenbauert, amiért 2006-ban 5.5 millió eurót fogadott el a németországi világbajnokság egyik szponzorától.

A sportvezető az európai szövetség (UEFA) elnökválasztó kongresszusának helyszínén, Athénban nyilatkozott újságíróknak, miután kedden nyilvánosságra került, hogy a legendás futballista és edző 5.5 millió eurót kapott a DFB-n keresztül az Oddset fogadásokkal foglalkozó cégtől, annak ellenére, hogy ő és a német szövetség korábbi vezérkara is eddig azt állította: ingyen segítette a szervezőket, illetve népszerűsítette a fogadóirodát.

„Az ismert volt, hogy Beckenbauer aktívan népszerűsítette a céget a 2006-os vb alatt, de azt senki sem tudta eddig, hogy ezért öt és fél millió eurót kapott a szervezőbizottság büdzséjéből – mondta Grindel. – Mindezek ismeretében, azt hiszem, most már senki sem állíthatja, hogy önkéntes alapon dolgozott a szervezőknek, mint ahogy azt ő állította eddig.”

Grindel hozzátette: felfoghatatlan számára, hogy miért titkolóztak eddig az illetékesek. „Mindez számomra csak azt bizonyítja, hogy a világbajnokság szervezőbizottsága igyekezett elfedni dolgokat, nem volt nyilvános és átlátható a működése. Én ezt határozottan elítélem” – mondta a DFB vezetője, akit áprilisban választottak meg a szövetség élére, miután elődje, Wolfgang Niersbach tavaly novemberben a DFB-t és a nemzetközi szövetséget (FIFA) is érintő korrupciós botrány miatt lemondott.

Beckenbauer számára nem ez az egyetlen kellemetlen ügy a 2006-os vb-vel összefüggésben, ugyanis a svájci hatóságok jelenleg nyomoznak ellene és a DFB két korábbi vezetője ellen a világbajnokság elnyerésének körülményei miatt. A svájci főügyészség tájékoztatása szerint a vizsgálatok csalás, pénzmosás és hűtlen kezelés gyanúja miatt folynak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik