Németország: müncheni kérdés - az 1860 szexibb a Bayernnél?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 21:23
null
Vajon a Bayern-címer jobban megdobogtatja a <br />szíveket az Oroszlánnál? (Fotó: Action Images)
Közeledik a szerelmesek kommerciálisan leginkább megragadható ünnepe, a február 14-ei Valentin-nap, és úgy tűnik, ez még a labdarúgóklubok vezetőiből is a mély, rejtett érzelmeket hoz ki – legalábbis erre utal az aktuális müncheni kérdés, tudniillik, melyik klub is a szexibb…

A romantikus harc azt követően bontakozott ki, hogy Markus Rejek, az 1860 München ügyvezetője januárban a klub törökországi edzőtáborozása közben kijelentette: „Az 1860 sokkal szexibb, mint a Bayern!" A citált kifejezést a napokban felkapta a németországi média, amely elérte, hogy a „nagytestvér" prominens képviselői is megszólaljanak.

Az eredetileg a nyilatkozatra „no commenttel" reagáló Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke utóbb kicsit belelovalta magát, és visszaszólt. „Több lány és nő jár a Bayern meccseire, mint az 1860-asok mérkőzéseire, ez is bizonyítja, hogy mi vagyunk a szexibb klub" – mondta a huszonkettővel több bajnoki cím (23–1) boldog tulajdonosaként magabiztosan az elnök.

Az igazi Bayern-dominanciát ugyanakkor nem az ő, sokkal inkább Pep Guardiola reakciója testesítette meg, a bajorok trénere katalán macsó módjára intézte el a kérdést.

„Eddig úgy tudtam, hogy csak a Bayern és a Borussia Dortmund között van rivalizálás, a köztünk és az 1860 közöttiről nem tudtam – adta az „álszentet" a BL-győztes szakmai vezetője, majd gentlemanre váltott, és kijelentette, ettől még persze szívesen látná a városi vetélytársat a Bundesligában. – Alapesetben egy város két csapata között erős verseny van. München és az atmoszférája számára is szuper lenne, ha az 1860 feljutna."

A párbajnak egyelőre még nincs vége, miután Dominik Stahl kijelentette: „Egy igazi müncheni lakos az Oroszlánoknak szurkol. Az 1860 több mint egy klub, amellyel mindenki azonosulni tud" – mondta az 1860 középpályása.

Amíg izgatottan várjuk a bayernesek minden bizonnyal lényegre törő válaszát, annyit talán kijelenthetünk: azért ahhoz az 5 BEK-/BL-győzelem, KEK-, UEFA-kupa-, UEFA-szuperkupa-, klub-vb-siker és a rekordszámú hazai bajnoki, kupa- és ligakupa-elsőségek száma sem rossz alap.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik klub a szexibb?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik