Németország: a Düsseldorfban folytatja a „Kahn-utód”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.24. 18:05
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból kieső, így a következő szezont a másodosztályban töltő Fortuna Düsseldorf hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött Michael Rensinggel, a Bayer Leverkusen kapusával.

A 29 esztendős játékos kontraktusa a nyáron lejár a „gyógyszergyáriaknál”, ahol ebben az idényben csak második számú kapusnak számított – és két bajnokin lépett pályára –, így a Düsseldorfnak nem kell átigazolási díjat fizetnie érte. Rensing 2015 júniusáig kötelezte el magát a másodosztályba kiesett klubhoz.

A korábbi német utánpótlás-válogatott kapus a Bayern Münchenben nevelkedett, ahol „éveket töltött a kispadon” Oliver Kahn helyetteseként, majd amikor a klublegenda 2008-ban visszavonult, az akkor 24 esztendős kapus megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Rensing azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a fokozatos jó teljesítménnyel adós maradt, így a következő idényben már Hans-Jörg Butt állt a bajorok kapujában.

A 190 centiméter magas futballista szerződése 2010 nyarán lejárt a „bőrnadrágosoknál”, akik nem marasztalták, így távozott, és öt hónappal később a Kölnbe igazolt, ahol másfél évet töltött el. A Leverkusent 2012 nyara óta erősítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik