Német Szuperkupa: Ancelotti trófeával indított a Bayernnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 22:21
null
Ancelotti jól magyarázott a játékosainak, a Bayern megnyerte a Szuperkupát (Fotó: AFP)
A Bayern Münchené lett a német Szuperkupa, miután a bajorok Arturo Vidal és Thomas Müller egy-egy góljával 2–0-ra legyőzték a Borussia Dortmundot.

NÉMET SZUPERKUPA
BORUSSIA DORTMUND–BAYERN MÜNCHEN 0–2 (0–0)
Signal Iduna Park, 81 360
néző. V: Welz
Dortmund: Bürki – Passlack, Papasztathopulosz, Bartra, Schmelzer – Castro, Rode – A. Ramos (Weigl, 69.), Kagava, O. Dembelé (Schürrle, 68.) – Aubameyang (E. Mor, 78.)
Bayern: Neuer – Lahm, Hummels, J. Martínez, Alaba – Vidal (Kimmich, 71.), X. Alonso, Thiago – Th. Müller (Rafinha, 86.), Lewandowski, Ribéry (Coman, 65.)
G: Vidal (58.), Th. Müller (79.)

Jó néhány érdekességet találhattunk a kezdőcsapatokban, a Dortmundnál ott volt az elejétől a pályán a Barcelonától megszerzett Marc Bartra, a Bayerntől visszaszerzett Mario Götze ugyanakkor csak a kispadon kapott helyet, és nem is állt be később sem.

A münchenieknél az elmúlt szezon után már az is meglepetés volt, hogy a védelem közepén nem kényszerből kellett játszania valakinek, Javi Martínez is egészséges lett a szezonrajtra, és a Dortmundtól megvett Mats Hummels is játszott már, sőt Franck Ribéry is a kezdőbe került.

A találkozót a Bayern irányította, ám a fekete-sárga mezes csapat kapusa, Roman Bürki több alkalommal is hatalmas bravúrral hárított. Az 58. percben szép müncheni támadás és Arturo Vidal lövése után is védeni tudott, ám a labda ezúttal kipattant róla, a középpályás pedig az ismétlést a kapuba lőtte (0–1).

Tomas Tuchel újabb friss szerzeménnyel, André Schürrlével igyekezett feljavítani csapata támadójátékát, a találkozó második gólja mégis a Bayerné lett, szögletet követően Hummels fejese még nem talált utat a kapuba, az ismétlésnél azonban Thomas Müller három méterről nem hibázott (0–2).

Carlo Ancelotti tehát rögtön trófeával kezdte meg tevékenységét új együttesénél.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik