Német Kupa: Senki sem gondolta, hogy visszajöhetünk – Reus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.27. 17:17
A Borussia Dortmund szerda este 3–2-re legyőzte a Bayern Münchent a Német Kupa elődöntőjében, így a fekete-sárgák utazhatnak a berlini döntőre, a fináléban az Eintracht Frankfurttal mérkőznek meg. A találkozót követően Marco Reus és Thomas Tuchel is elmondta véleményét a csapat játékáról.

Marco Reus szerezte a Dortmund első gólját, míg a harmadik találatnál ő adta a gólpasszt Dembélének. A német támadó elmondta, hogy a játékosok végig hittek magunkban, és többek között ennek volt köszönhető a továbbjutás.

„Azt hiszem, hogy jól kezdtük a meccset, de azt is meg kell jegyezni, hogy nagyon nehéz ebben a stadionban játszani – nyilatkozta a találkozót követően Reus. – Kettő-egynél senki sem gondolta, hogy visszajöhetünk, kivéve persze minket. Azt mondtuk a szünetben, hogy hinnünk kell magunkban, és így is tettünk. A Bayernnek nagyobb helyzetei voltak a második játékrészben, de szerencsére nem szereztek gólt. Nagyon jól teljesítettünk, és már várjuk a Frankfurt elleni döntőt.”

Thomas Tuchel, a Borussia vezetőedzője szerint fontos volt, hogy csapata ne foglalkozzon a legutóbbi – két és fél héttel ezelőtti –, Bayern elleni Bundesliga-találkozóval, amelyen a Dortmund 4–1-es vereséget szenvedett a bajoroktól. A német tréner mellesleg nem volt elégedett együttese játékával a szerdai meccs elején, de a második félidőre sikerült javítaniuk teljesítményükön.

„Magunk mögött hagytuk az előző a meccset, és ezen a találkozón összességében jobbak voltunk. Minden egyes perc elteltével egyre jobban uraltuk a mérkőzést, és a hatvanadik perctől kezdtem azt gondolni, hogy végre jól játszunk, de ettől függetlenül még mindig túl sokat hibáztunk” – mondta Tuchel.

NÉMET KUPA, ELŐDÖNTŐ
Bayern München–Borussia Dortmund 2–3
(2–1)
München
, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Gräfe
Bayern München: Ulreich – Lahm, J. Martínez, Hummels (J. Boateng, 61.), Alaba – Ar. Vidal, Xabi Alonso (Th. Müller, 78.) – Robben, Thiago A., Ribéry (Do. Costa, 85.) – Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Dortmund: Bürki – Piszczek (Pulisic, 80.), Papasztathopulosz, S. Bender, Schmelzer – Weigl – G. Castro (Durm, a szünetben), R. Guerreiro, O. Dembélé, Reus (Ginter, 91.) – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: J. Martínez (28.), Hummels (41.), ill. Reus (19.), Aubameyang (69.), O. Dembélé (74.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik