Német Kupa: „Pókember” két gólt szerzett; élvonalbeli kieső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.16. 17:32
null
Aubameyang (balról a második) és Mhitarjan (jobbra) főszerepet játszott a Dortmund sikerében (Fotó: Reuters)
A Stuttgart kivételével mindegyik élvonalbeli csapat továbbjutott a Német Kupa szombati játéknapjának eddig véget ért mérkőzésein. A Szuperkupa-győztes Borussia Dortmund a duplázó Pierre-Emerick Aubameyang vezérletével ejtette ki a harmadosztályú Stuttgarter Kickerst, míg a Hannover emberhátrányban is kiharcolta a győzelmet negyedik vonalbeli riválisa ellen. A Korcsmár Zsoltot izomsérülés miatt nélkülöző Greuther Fürth két góllal verte meg hatodosztályú ellenfelét.

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp a Langerak – Piszczek, Szubotics, Papasztathopulosz, Durm – Jojics, Kirch (Sven Bender, 92.) – Mhitarjan (Grosskreutz, 83.), Reus (Kehl, 57.), Aubameyang – Adrián Ramos összetételű csapatot szerepeltette a harmadosztályban szereplő Stuttgarter Kickers elleni találkozón, amelyen a BVB – ha csak az eredményre pillantunk, akkor kijelenthetjük – magabiztosan nyert.

A csapatkapitányként szerepeltetett Marco Reusszal felálló sárga-feketék Henrih Mhitarjan közeli találatával szerezték meg a vezetést (0–1), majd a második félidő elején a Bayern München elleni Szuperkupa-meccsen Pókember-maszkot öltő Pierre-Emerick Aubameyang duplázta meg az előnyt (0–2).

Öt perccel később az esélytelenebb hazaiak Randy Edwini-Bonsu góljával szépítettek (1–2), és bizony megszorongatták a vendégeket, de végül nem borult papírforma.

A hajrában Aubameyang újabb találatával visszaállt a kétgólos különbség (1–3), majd a Herthától érkező Adrián Ramos állította be a végeredményt a gaboni csatár kiugratása után (1–4).

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az élvonalbeli csapatok közül az 1. FC Kölnnek az FT Braunschweig, míg a Mönchengladbachnak a Homburg legyőzése nem jelentett gondot. A Hertha négy gólt szerezve nyert a Viktoria Köln vendégeként, a 40. perctől – 0–1-re állt ekkor a meccs – emberhátrányban játszó Hannover pedig kétgólos győzelmet aratott negyedosztályú riválisa ellen. A Korcsmár Zsoltot nem nevező Greuther Fürth magabiztosan nyert a Waldkirch otthonában.

A játéknap legnagyobb (negatív) meglepetését a VfB Stuttgart szolgáltatta, amely Simon Terodde duplájának következtében 2–0-ra kikapott a másodosztályú Bochumtól.

NÉMET KUPA, 2014–2015
1. FORDULÓ
Bremer SV (V.)–Eintracht Braunschweig (II.) 0–1
FT Braunschweig (V.)–1. FC Köln 0–4
Homburg (IV.)–Borussia Mönchengladbach 1–3
FSV Optik Rathenow (V.)–St. Pauli (II.) 1–3
Stuttgarter Kickers (III.)–Borussia Dortmund 1–4
VfL Bochum (II.)–VfB Stuttgart 2–0
Viktoria Köln (IV.)–Hertha BSC 2–4
SV Waldkirch (VI.)–Greuther Fürth (II.) 0–3
FC Astoria Walldorf (IV.)–Hannover 96 1–3
SV Wehen-Wiesbaden (III.)–Kaiserslautern (II.) 0–0 – tizenegyesekkel 3–5
FC Viktoria 1889 Berlin (IV.)–Eintracht Frankfurt 0–2
Sportfreunde Siegen (IV.)–FSV Frankfurt (II.) 3–3 – tizenegyesekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik