Német Kupa: óriási meglepetés, a Leverkusent másodosztályú csapat ejtette ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 20:29
null
A pirosban játszó Heidenheim nagy meglepetésre búcsúztatta a Leverkusent (Fotó: AFP)
Hatalmas meglepetésre a két másodosztályú csapat kiütötte első osztályú ellenfelét a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A Heidenheim a Bayern Leverkusent, míg a Hamburg a Nürnberget győzte le hazai pályán.

A két másodosztályú csapat összecsapásán a Duisburg a második félidő elején szerezte meg a vezetést a Paderborn ellen, Cauly Oliveira Souza lövését a vendégek kapusa nem tudta védeni (1–0). Nem örülhettek sokáig azonban a hazaiak, mert öt perccel később 1–1 volt az állás, a ghánai, Bernhard Tekpetey egyenlített. A Paderborn a 61. percben már a vezetést ünnepelhette, miután Kai Proger a tizenhatos széléről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1–2). A vendégek a találkozó hátralevő részében Christopher Antwi-Adjej góljával bebiztosították a győzelmet, így magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé.

Két teljesen ellentétes játékrészt láthatott az, aki figyelemmel követte a Bayer Leverkusen és a Heidenheim összecsapását. A hétvégén a Bayern Münchent legyőző Leverkusen uralta az első félidőt, viszont csak egy gólt tudott szerezni: egy perccel a szünet előtt Julian Brandt volt eredményes (0–1).

A második játékrészben teljesen megváltozott a játék képe. Nagyjából másfél perc telt el a szünet után, amikor a hazaiak osztrák támadója, Nikola Dovedan egyenlített (1–1). A meglepetések azonban itt még nem értek véget: a 72. percben Maurice Multhaup megszerezte a vezető, és mint utólag kiderült, a győztes találatot is a Heidenheimnek, amivel a legjobb nyolc közé jutott a Német Kupában a másodosztály 6. helyén álló csapat (2–1).

A második liga éllovasa, a Hamburg, a Bundesliga utolsó előtti helyén álló Nürnberget fogadta. A találkozót végig uralták a hazaiak, és a gól nélküli első félidőt követően a második játékrész kilencedik percében Berkay Özcan góljával megszerezték a mérkőzés egyetlen találatát. A hamburgiak fölényét mutatja, hogy amíg ők 17-szer célozták meg a kaput, a vendégek a 92. percben próbálkoztak először.

A 2010–2011-es szezon után ez az első alkalom a Német Kupában, hogy három alacsonyabb osztályú csapat biztosan ott lesz a legjobb nyolc között.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Hamburger SV (II.)–Nürnberg 1–0 (Özcan 54.)
Heidenheim (II.)–Bayer Leverkusen 2–1 (Dovedan 47., Multhaup 72., ill. Brandt 44.)
MSV Duisburg (II.)–Paderborn (II.) 1–3 (Oliveira Souza 47., ill. Tekpetey 52., Proger 61., Antwi-Adjej 76.)

Később
20.45: MSV Duisburg (II.)–Paderborn (II.)
20.45: Borussia Dortmund–Werder Bremen (Tv: Sport1)

Szerdai program
18.30: Holstein Kiel (II.)–Augsburg
18.30: RB Leipzig–Wolfsburg (Tv: Sport1)
20.45: Schalke 04–Fortuna Düsseldorf
20.45: Hertha BSC–Bayern München (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik