Német Kupa: Kleinheisler nélkül jutott tovább a Werder

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 20:53
Bravúros győzelmet aratott a Werder Bremen a labdarúgó Német Kupában. Kleinheisler László csapata 3–1-re, idegenben győzte le a Bayer Leverkusent, ezzel az elődöntőbe jutott.

A hazai pályán játszó Bayer Leverkusen a 22. percben tizenegyeshez jutott, Alejandro Gálvez a 16-oson belül sárga lapot érően buktatta Stefan Kiesslinget. A labda mögé Javier Hernández állt, aki a bal alsó sarokba passzolt, Felix Wiedwald hiába érezte az irányt (1–0).Javier Hernández állt, aki a bal alsó sarokba passzolt, Felix Wiedwald hiába érezte az irányt (1–0).

A Werder kilenc perccel később egyenlített, amikor a jobb oldali szabadrúgás után Fin Bartels visszakanalazta a kapu elé a labdát, amelyet Santiago García a jobb felső sarokba helyezett (1–1). Az első félidő végén fordított a Werder, sőt emberelőnybe is került. A brazil Wendell a tizenhatoson belül felrúgta Bartelset, ezért a játékvezető kiállította, a brémai csapatnak pedig büntetőt ítélt, amelyet Claudio Pizarro magabiztosan értékesített (1–2).

A játékvezető a két tizenegyes megítélésénél jó döntést hozott, akkor viszont nem, amikor megadta a Werder harmadik találatát. A vendégek villámgyors és mintaszerű kontratámadása végén Florian Grillitsch lesről talált a kapuba (1–3).

Kleinheisler a cserepadról nézte végig a találkozót.

Az eredmény óriási bravúr, mert a bajnokságban a Leverkusen az ötödik helyen áll, míg a Bremen jelenleg az osztályozót érő 16. pozíciót foglalja el. Igaz, a két csapat mind a hat eddigi Német Kupa-párharcából a Werder jött ki győztesen.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 1–3 (J. Hernández 22. – 11-esből, ill. S. García 33., C. Pizarro 42. – 11-esből, Grillitsch 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik