Német Kupa: gálázott, és döntőbe jutott a Wolfsburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 22:18
A Wolfsburg magabiztosan, 4–0-ra verte meg a bátran játszó harmadosztályú Arminia Bielefeldet a Német Kupa elődöntőjében, így a fináléban a „farkasok” mérkőznek meg a Bayern Münchent kiejtő Borussia Dortmunddal.

Már a nyolcadik percben vezetést szerzett a Wolfsburg, Daniel Caligiuri remekül ugratta ki két védő között a mélységből érkező Maximilian Arnoldot, aki nagy erővel a bal felső sarokba bombázta a labdát (0–1). Hiába támadt fel a Bielefeld a vendégek gólja után, a „farkasok” növelték az előnyüket. Ricardo Rodríguez szabadrúgása után Bas Dost fejelte középre a labdát, amit Luiz Gustavo a vetődő Alexander Schwolow mellett a kapu bal sarkába bólintott (0–2).Maximilian Arnoldot, aki nagy erővel a bal felső sarokba bombázta a labdát (0–1). Hiába támadt fel a Bielefeld a vendégek gólja után, a „farkasok” növelték az előnyüket. Ricardo Rodríguez szabadrúgása után Bas Dost fejelte középre a labdát, amit Luiz Gustavo a vetődő Alexander Schwolow mellett a kapu bal sarkába bólintott (0–2).

A második félidőt jobban kezdte a Bielefeld. A 48. percben Florian Dick szabadrúgása a keresztlécen csattant, az ismétlést Fabian Klos vágta fölé. Három perccel később válaszolt a Wolfsburg, méghozzá újabb góllal. Akkor Kevin De Bruyne, a vendégek támadó középpályása indította a bal oldalról berobbanó Caligiurit, aki a kapu előtt keresztbe passzolta a labdát, amit Ivan Perisic közelről becsúszva a hálóba lőtt (0–3). A Wolfsburg ezután sem állt le. Az 55. percben Arnold első lövését Schwolow még hárítani tudta lábbal, de másodjára már nem hibázott a német: határozottan a bal felsőbe rúgta a labdát (0–4).

Bátran játszott a Bielefeld, de a papírformának megfelelően könnyedén győzött a Wolfsburg. A Borussia Dortmund elleni kupadöntőre május 30-án, szombaton kerül sor Berlinben.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
ARMINIA BIELEFELD–WOLFSBURG 0–4 (0–2)

Bielefeld,
Schüco Arena. V: Welz
Bielefeld: Schwolow – Dick, Salger, Börner (Hornig - a félidőben), Schuppan – Junglas, Schütz – Hemlein, Müller (Ulm, 65.), Mast – Klos (Van der Biezen, 76.)
Vezetőedző: Norbert Meier
A kispadon: Lorenz, Brinkmann, Testroet és Peters (k.)
Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez (Schäfer, 73.) – Gustavo, Arnold – Caligiuri, De Bruyne (Guilavogui, 54.), Perisic (Schürrle, 69.) – Dost
Vezetőedző: Dieter Hecking
A kispadon: Bendtner, Träsch, Knoche és Grün (k.)
Gólszerzők: Arnold (8., 55.), Luiz Gustavo (31.), Perisic (51.)

 

 

NÉMET KUPA
DÖNTŐ

Május 30, szombat
BORUSSIA DORTMUND–WOLFSBURG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik