Német Kupa: Dárdai Pál örülhet az elnök kijelentésének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.19. 14:31
Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke rövidre zárta azokat a találgatásokat, hogy a jövőben hol rendezik meg a Német Kupa döntőjét. Ezzel Dárdai Pálnak is jó hírrel szolgált.

A német szövetséget támogató nagyvállalatok közül az Adidas is jelezte már, hogy érdemes lenne külföldre vinni a Német Kupa fináléját.

„Miért ne játszhatnánk egyszer a kupadöntőt Sanghajban? Hatalmas piac, mindenki nyerne vele” – mondta az Adidas vezérigazgatója.

Grindel leszögezte, a kupafinálé marad a berlini Olimpiai Stadionban, amely 1985 óta minden évben otthont adott neki.

„A berlini kupadöntő önmagában egy sikertörténet. A játékosok és a szurkolók is megszokták, hogy a kupaszezon csúcspontja Berlinben jön el. Ez a futball ünnepe több mint harminc éve, és remélhetőleg még nagyon sokáig. Az Olimpiai Stadion egy márka, Berlin Wembleyje, ha úgy tetszik” – jelentette ki Grindel.

A szövetségi vezető szavai nagyon jó hírt jelentenek Dárdai Pál számára, a Hertha vezetőedzője ugyanis már többször elmondta, hogy legnagyobb álma Német Kupa-döntőt játszani csapatával a fővárosi arénában, amely még nyolc évig a klub otthona lesz.

A Hertha még sosem nyerte meg a Német Kupát, bár finálét 1977-ben és 1979-ben már vívhatott. A berliniek második csapata 1993-ban jutott be a döntőbe, ám szintén veszített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik