Német Kupa: csak a Werder jutott tovább 90 perc alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 21:20
null
Végül a Dortmund ünnepelhetett (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa 2. fordulójának kora esti mérkőzésein három élvonalbeli csapat is túlórára kényszerült, csak a Werder oldotta meg 90 perc alatt a 16 közé jutás kérdését. A Schalke a másodosztályú 1. FC Köln otthonában húzott rá plusz félórát, míg a Nürnberg a Hansa Rostock vendégeként kényszerült hosszabbításra – mindkét párharcban tizenegyesek döntöttek az élvonalbeliek javára. A Borussia Dortmund is ráadásban, egy 118. percben megítélt büntetővel győzte le az Union Berlint.

A Német Kupa második fordulójának szerdai játéknapján a másodosztályú Union Berlin a Borussia Dortmund otthonába látogatott, s a vendégek igencsak meglepték szervezett futballjukkal az élvonal listavezetőjét. Hiába volt azonban közel a vezetés megszerzéséhez az Union, a szünetre mégis Lucien Favre játékosai mehettek előnnyel pihenni Christian Pulisic gólja révén.

A fővárosiak a második játékrészben bő negyedóra játék után, a 63. percben egyenlítettek, a két perccel korábban beállt Sebastian Polter volt eredményes.

A BVB tíz perccel később újra megszerezte a vezetést, Maximilian Philipp lőtt egy gyors akció végén a vendégek kapujába. Ezzel ugyan a győzelem és a továbbjutás küszöbére került a hazai alakulat, ám Polter ezt nem így gondolta, második góljával kiharcolta együttesének a hosszabbítást.

A ráadásban aztán egészen a 118. percig jól tartotta magát az Union, amikor Marvin Friedrich a tizenhatoson belül lerántotta Pulisicet, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott, egyben kiállította a berlini védőt, s Marco Reus – kétperces közjáték után – higgadtan belőtte a büntetőt, ezzel a legjobb 16 közé juttatva csapatát.

NÉMET KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Borussia Dortmund
–Union Berlin (II.) 3–2 (Pulisic 40., Philipp 73., Reus 120. – 11-esből, ill. Polter 63., 87.) – hosszabbítás után
1. FC Köln (II.)–Schalke 04 1–1 (J. Córdoba 43., ill. Bentaleb 88.) – tizenegyesekkel: 5–6
Weiche Flensburg (IV.)–Werder Bremen 1–5 (Ilidio 27., ill. C. Pizarro 8., F. Kainz 37., Klaassen 44., Harnik 76., 80.)
Hansa Rostock (III.)–1. FC Nürnberg 2–2 (Breier 35., Hildebrandt 94., ill. Zrelák 90., F. Palacios 103.) – tizenegyesekkel: 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik