Leverkusen: megnyerték a csatát, Gulácsiék edzője érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 13:30
Német sajtóhírek szerint Roger Schmidt lesz a nyártól a német élvonalbeli Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 47 éves tréner a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburgtól érkezik és két évre ír alá.

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Bayer Leverkusen április elején menesztette Sami Hyypiä vezetőedzőt, azóta Sascha Lewandowski irányít megbízottként. A tárgyalások már hetek óta folynak, a Bild pedig úgy tudja, a Leverkusen mindenben megegyezett Roger Schmidttel. A 47 éves német trénert egyébként az Eintracht Frankfurt is megkereste, ám a BL-indulás miatt ő inkább a „gyógyszergyáriak” mellett döntött.

Schmidt pár hónappal ezelőtt hosszabbított szerződést 2016-ig a Salzburggal, kivásárlási árát másfél millió euróban határozták meg. Ennek ellenére a tréner a távozás mellett döntött, és a nyártól a Bundesligában vállal munkát.

A Salzburg egyébként pénteken délután sajtótájékoztatót tart, amelyen minden bizonnyal bejelenti Roger Schmidt távozását. A német tréner 2012 nyarán Ricardo Moniztól vette át a „Bikák” irányítását, a jelenlegi szezonban osztrák bajnok lett a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik