Leverkusen: elhappolták az „új Lewandowskit" a BVB elől

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 16:22
A Bayer Leverkusen futballistája lett Arkadiusz Milik, akit a helyi sajtó csak az „új Lewandowskiként" emleget – jelentette be a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klub hivatalos honlapján. A lengyel csatár 2018 júniusáig szóló szerződést kötött a „gyógyszergyáriakkal".

Milik – Lewandowskihoz hasonlóan – jó felépítésű (189 centiméter magas), kiváló bal lába van, és fejjel nagyon veszélyes a kapura – és a Borussia Dortmund szerette volna leigazolni. A Leverkusen a lengyel Górnik Zabrzétól szerződtette, a kontraktus pénzügyi részleteit nem hozta nyilvánosságra a két klub. A transfermarkt.de szerint Milik piaci értéke 2.5 millió euró, ám a Bild szerint 4 millió euró is gazdát cserélhetett a transzfer során.

Milik a Górnik Zábrze színeiben ebben a szezonban 14 élvonalbeli bajnokin hét gólt szerzett és két gólpasszt adott. A lengyel válogatottban az Anglia elleni mérkőzésen (1–1) debütált októberben.

A lengyel támadó január harmadikán csatlakozik új csapatához a lagosi edzőtáborban. A Bayer Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler elmondta: Milik a lengyel futball legnagyobb tehetsége, aki szép karrier előtt áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik