Lengyelország: Lewandowski óriási csalás áldozata lett!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 08:14
null
Robert Lewandowski csak jót akart... (Fotó: AFP)
A Bayern Münchenben futballozó Robert Lewandowski csalás áldozata lett. A lengyel támadó néhány hónappal ezelőtt 100 000 zlotyt (körülbelül 6 millió 900 ezer forint) fizetett ki egy beteg gyermeknek, akiről aztán kiderült, hogy nem is létezik...

 

Egy huszonéves férfi egy kétéves gyermeknek kezdett pénzgyűjtésbe, aki állítólag szemrákban szenved. A történet szerint a fiút az Egyesült Államokban kellene kezelni, ennek a költsége pedig összesen másfél millió zloty (100 millió forint) lenne.

Azt híresztelték, hogy a szülők már egymilliót összegyűjtöttek, jelzálogot jegyeztek be a házukra és az autójukra, s a barátoktól is kértek kölcsön – így már „csak” félmillióra lett volna szükség.

A legnagyobb lengyel médiumok is beszámoltak az esetről, Lewandowski ezután döntött úgy, hogy százezerrel támogatja a családot.

Idén nyáron derült ki, hogy az egész csupán kitaláció volt, a történet mese, a fiú személye teljesen fiktív. A huszonéves férfi, aki a gyűjtést szervezte, a Facebookon azt írta, hogy a pénzt visszafizeti a károsultaknak.

Lewandowskit, mint áldozatot, a minap a wroclawi ügyészség hallgatta ki az esettel kapcsolatban.

A Bayern támadója jelenleg a lengyel válogatottal készül, amely pénteken Uruguay ellen lép pályára Varsóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik