HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.22 12:54 Frissítve: 2018.05.22 13:43

RB Leipzig: a Kicker szerint nem Lőw Zsolt az ideális jelölt

A Kicker úgy tudja, a héten tárgyal Ralf Rangnick sportigazgató és Lőw Zsolt az RB Leipzig megüresedett vezetőedzői posztjának betöltéséről, de a német szaklap szerint meglepő lenne, ha a magyar szakemberre esne a lipcsei labdarúgócsapat vezetőségének választása.

HIRDETÉS
Lőw Zsolt (balra) és Ralph Hasenhüttl (Fotó: AFP)

 

A Kicker helyzetértékelése szerint a távozó Ralph Hasenhüttl „lábnyoma túl nagy” ahhoz, hogy egy olyan szakemberre – például eddigi segítőjére, Lőw Zsoltra – bízzák a lipcsei csapatot, aki még nem szerzett tapasztalatokat vezetőedzőként.

A német lap arról is említést tesz, hogy Lőw Zsolt esetében továbbra is él a PSG-vonal, és erről is szó esik majd a Rangnick-beszélgetésen. Mint ismert, Thomas Tuchel, a párizsiak új vezetőedzője szívesen látná őt a stábjában – Lőw a múlt héten gondolkodási időt kért.

Ami Lipcsét illeti, a Kicker szerint az eddig szóba kerülő további edzőjelöltek közül – Jesse Marsch, Roger Schmidt, Hannes Wolf és Marco Rose – utóbbi, a Salzburg trénere a legalkalmasabb a feladatra, más kérdés, hogy ő kitartani látszik az osztrák bajnokcsapat mellett.

Egy név mindenesetre lekerült az állítólagos lipcsei kívánságlistáról: Lucien Favre aláírt a Dortmundhoz.

A német sajtóban az a forgatókönyv is kering, amelyik szerint Rose átül a legutóbbi német bajnokság hatodik helyén végző lipcseiek kispadjára, s az ő munkáját Lőw Zsolt veszi át az RB Salzburg vezetőedzői székében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS