RB Leipzig: a Kicker szerint nem Lőw Zsolt az ideális jelölt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 12:54
null
Lőw Zsolt (balra) és Ralph Hasenhüttl (Fotó: AFP)
A Kicker úgy tudja, a héten tárgyal Ralf Rangnick sportigazgató és Lőw Zsolt az RB Leipzig megüresedett vezetőedzői posztjának betöltéséről, de a német szaklap szerint meglepő lenne, ha a magyar szakemberre esne a lipcsei labdarúgócsapat vezetőségének választása.

 

A Kicker helyzetértékelése szerint a távozó Ralph Hasenhüttl „lábnyoma túl nagy” ahhoz, hogy egy olyan szakemberre – például eddigi segítőjére, Lőw Zsoltra – bízzák a lipcsei csapatot, aki még nem szerzett tapasztalatokat vezetőedzőként.

A német lap arról is említést tesz, hogy Lőw Zsolt esetében továbbra is él a PSG-vonal, és erről is szó esik majd a Rangnick-beszélgetésen. Mint ismert, Thomas Tuchel, a párizsiak új vezetőedzője szívesen látná őt a stábjában – Lőw a múlt héten gondolkodási időt kért.

Ami Lipcsét illeti, a Kicker szerint az eddig szóba kerülő további edzőjelöltek közül – Jesse Marsch, Roger Schmidt, Hannes Wolf és Marco Rose – utóbbi, a Salzburg trénere a legalkalmasabb a feladatra, más kérdés, hogy ő kitartani látszik az osztrák bajnokcsapat mellett.

Egy név mindenesetre lekerült az állítólagos lipcsei kívánságlistáról: Lucien Favre aláírt a Dortmundhoz.

A német sajtóban az a forgatókönyv is kering, amelyik szerint Rose átül a legutóbbi német bajnokság hatodik helyén végző lipcseiek kispadjára, s az ő munkáját Lőw Zsolt veszi át az RB Salzburg vezetőedzői székében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik