HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.22 12:54 Frissítve: 2018.05.22 13:43

RB Leipzig: a Kicker szerint nem Lőw Zsolt az ideális jelölt

A Kicker úgy tudja, a héten tárgyal Ralf Rangnick sportigazgató és Lőw Zsolt az RB Leipzig megüresedett vezetőedzői posztjának betöltéséről, de a német szaklap szerint meglepő lenne, ha a magyar szakemberre esne a lipcsei labdarúgócsapat vezetőségének választása.

HIRDETÉS
Lőw Zsolt (balra) és Ralph Hasenhüttl (Fotó: AFP)

 

A Kicker helyzetértékelése szerint a távozó Ralph Hasenhüttl „lábnyoma túl nagy” ahhoz, hogy egy olyan szakemberre – például eddigi segítőjére, Lőw Zsoltra – bízzák a lipcsei csapatot, aki még nem szerzett tapasztalatokat vezetőedzőként.

A német lap arról is említést tesz, hogy Lőw Zsolt esetében továbbra is él a PSG-vonal, és erről is szó esik majd a Rangnick-beszélgetésen. Mint ismert, Thomas Tuchel, a párizsiak új vezetőedzője szívesen látná őt a stábjában – Lőw a múlt héten gondolkodási időt kért.

Ami Lipcsét illeti, a Kicker szerint az eddig szóba kerülő további edzőjelöltek közül – Jesse Marsch, Roger Schmidt, Hannes Wolf és Marco Rose – utóbbi, a Salzburg trénere a legalkalmasabb a feladatra, más kérdés, hogy ő kitartani látszik az osztrák bajnokcsapat mellett.

Egy név mindenesetre lekerült az állítólagos lipcsei kívánságlistáról: Lucien Favre aláírt a Dortmundhoz.

A német sajtóban az a forgatókönyv is kering, amelyik szerint Rose átül a legutóbbi német bajnokság hatodik helyén végző lipcseiek kispadjára, s az ő munkáját Lőw Zsolt veszi át az RB Salzburg vezetőedzői székében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS