T. M. 2019.11.15 10:05 Frissítve: 2019.11.15 11:40

Köln: vasárnapig eldől, Dárdai lesz-e az új edző – sajtóhír

Vasárnapig eldől, Dárdai Pál lsz-e a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő 1. FC Köln vezetőedzője – írja mai cikkében a német Bild

 

Dárdai vasárnap dönthet (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, múlt pénteki veresége után az 1. FC Köln menesztette Achim Beierlorzert. A kölniek fő jelöltje a kispadra a Hertha BSC korábbi magyar trénere, Dárdai Pál.

A héten a kölniek két vezetője, Alexander Wehrle vezérigazgató és Frank Aehlig sportigazgató hosszasan egyeztetett a magyar szakemberrel, ám egyelőre nem született meg a döntés, és úgy néz ki, csak vasárnap kerülhet pont a történet végére.

Ennek egyik oka lehet, hogy a 43 éves magyar szakember Budapestre repül, hiszen korábbi 61-szeres válogatott játékosként, illetve volt szövetségi kapitányként meghívást kapott a Puskás Aréna pénteki avatójára, az Uruguay elleni mérkőzésre.

Frank Aehlig sportigazgató elmondta, hétfőig már kész megoldást szeretne az edzőkérdéssel kapcsolatban. A német Sport1 szerdai információja szerint közel áll Dárdai és a kölni klub között a megegyezés, ám ha mégsem sikerül a magyar szakembert szerződtetni, akkor a Hamburg korábbi trénere, Markus Gisdol a kölniek másik jelöltje, míg a Bild megemlíti a korábban a Stuttgartot irányító Markus Weinzierlt is.

Dárdai korábbi kollégája, Petry Zsolt a Bors megkeresésére elmondta, hogy nem beszéltek a kölni tárgyalásokról, viszont a berlini munkatársai azt állítják, ő a legesélyesebb a posztra.

„Észrevettem rajta, már szívesen bekapcsolódna a napi munkába, hiszen nem egy otthonülő típus. Mivel Dárdainak még egy évig élő szerződése van a Herthával, a két klubnak egymással is meg kell egyeznie a lelépési összegről, de ez aligha lehet akadálya az újbóli munkába állásának” – nyilatkozta a berlini kapusedző.

 

2019.11.28 21:55:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Emellett talán hosszú távon főképpen Szoboszlai lehet az, aki javíthat a labdarúgókról alkotott képen, erősíthet társadalmi-gazdasági beágyazottságukon.

2019.11.09 22:14:24

Német labdarúgás KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Még szerencse, hogy Jürgen Klopp volt az edzője.

2019.11.09 17:19:13

Német labdarúgás M. G.

Lewandowski megint megállíthatatlan volt, a BVB gyámoltalan és teljesen veszélytelen.

2019.11.09 07:25:44

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Hans-Dieter Flick jövőjéről is dönthet a meccs, Lucien Favre inkább megkímélte magát az utóbbi hetekben.