Így alakíthatja Dárdai a Herthát – de képben van-e még Dibusz?

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2016.04.28. 13:35
null
Dárdai több változást is tervez a csapatában (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzője a nyáron gyors játékosokkal szeretné megerősíteni csapatát, ám távozók is lesznek. Petry Zsolt kapusedzőtől megtudtuk, ezen a nyáron kevés az esély arra, hogy Dibusz Dénes Berlinbe költözzön.

A Hertha csupán egy pontot szerzett utóbbi négy mérkőzésén, ám három fordulóval a vége előtt így is a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő, negyedik pozícióban van. Ha ezeken a találkozókon legalább egy pontot szerez, biztossá válik, hogy legrosszabb esetben is indulhat az Európa-ligában – a berlini együttes részletes programjáról ide kattintva olvashat.

Az európai kupaszereplés változásokat hozhat a keretben. Dárdai Pál korábban a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, azért alkalmaz futsalos elemeket az edzéseknél, mert nem elég gyors a csapata, nincs olyan játékosa, aki egy az egyben meg tudná verni az ellenfelét. A magyar szakember ezért a nyári keretbővítés során mindenképpen szeretne gyors labdarúgót szerződtetni.

„Sebességben javulnia kell a csapatunk játékának, ezért elsősorban gyors játékosokat keresünk a nyáron” – idézi a fussball.news Dárdait.

Nemcsak érkezők, távozók is lesznek az átigazolási időszak során, már csak azért is, mert pénzügyileg meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy szerződtethessenek új futballistát.

Amikor tavaly szóba került Dzsudzsák Balázs szerződtetése a Herthánál, Dárdai úgy fogalmazott, „amíg Ronny itt van, nem lesz rá pénz”. A brazil középpályás maradt, annak ellenére, hogy ebben a szezonban csak 29 perc játéklehetőséget kapott a Bundesligában. A szerződése a következő idény végén lejár, és nem ragaszkodnak hozzá Berlinben.

Ahogy Roy Beerenshez sem. A holland szélső ebben a szezonban csupán két mérkőzésen játszott a német élvonalban, megállapodása szintén egy évig érvényes még a Herthával. Nála is kevesebb szerepet kapott Sascha Burchert, a kapus egyetlen bajnokin sem védett a Bundesliga 2015–2016-os kiírásában, szerződése június végén lejár, ő is távozik.

Elhagyhatja a fővárosi klubot Johannes van den Bergh, Jens Hegeler és Valentin Stocker, megállapodásuk 2016, 2017, illetve 2018 nyaráig tart a Herthával. A fussball.news szerint nem gördítenek akadályt a távozásuk elé.

Dibusz tehetséges kapus, de… (Fotó: Hegedüs Gábor)
Dibusz tehetséges kapus, de… (Fotó: Hegedüs Gábor)

De lehet-e magyar játékos az érkezők között? Dárdai véleménye Dzsudzsákról valószínűleg nem változott, ám az ő helyzete a Bursaspornál több szempontból is bonyolult. Az NB I-es játékosokról a vezetőedző úgy fogalmazott az NSO-nak, hogy túl nagy ugrás lenne nekik a Bundesliga, első körben holland, belga vagy osztrák bajnokságban kell megmutatniuk magukat és onnan kikerülniük.

Hasonló a helyzet Dibusz Dénessel is. Németországi túránk során Petry Zsolt, a Hertha kapusedzőjének véleményét kértük ki a ferencvárosi kapusról, akinek a szerződtetése tavaly nyáron szóba került Berlinben.

„Nagyon sokra hivatott kapus, ha megtenné a következő lépést, tovább tudná vinni a fejlődését – mondta Petry a Nemzeti Sport Online-nak. – Kiváló képességű srác, de ahhoz hogy egy más tempót, sebességet elsajátítson, mindenképpen külföldre kell mennie.”

„Kevés esély van rá, hogy ezen a nyáron szóba kerüljön a szerződtetése nálunk, mert azok a kapusok, akik itt vannak, jól szerepelnek. Ez még változhat, de Rune Jarsteinnek 2019-ig, Thomas Kraftnak 2017-ig van szerződése, valamint van egy fiatal, harmadik számú kapusunk (Nils Körber – a szerk.), akivel szintén hosszabbítani szeretnénk.”

„Dénesnek olyan helyre kell mennie, ahol védhet és nem konkurenciaharcba kell belemennie. A belga vagy a holland bajnokság jöhet nála szóba. Bármennyire is szívesen dolgoznék vele, most nem valószínű, hogy ez összejöhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik