Hertha: vakáció a felkészülés közepén? Dárdai megcsinálta!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 10:05
null
Dárdai Pál kimenőt adott a játékosainak – a felkészülési időszak közepén (Fotó: AFP)
A német média teljes ledöbbenéssel fogadta, hogy Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője pihenőre küldte a játékosait.

 

A berlini stáb húzása azért is meglepetés, mert július végén a legtöbb csapat már a felkészüléssel van elfoglalva, emellett edzőtáborokban igyekszik magát a legjobb formába hozni a szezonkezdetre.

Dárdai Pálék azonban húztak egy váratlant, s egyhetes kimenőt adtak a berlini futballistáknak, akik éltek is a lehetőséggel, legtöbbjük gyorsan elment nyaralni.

A döntés hátteréről Henrik Kuchno, a Hertha erőnléti edzője azt mondta: a stábnak az a célja ezzel a lépéssel, hogy a játékosok ne „fásuljanak bele” túlságosan a mintegy két hónapos felkészülésbe és edzőtáborozásba.

„Nyilván mindenki örömmel fogadta a szünetet, ugyanakkor mindenkinek aktívnak kell maradnia ezekben a napokban is, így külön edzéstervet írtunk elő a srácoknak.”

Marc Löw, a Lipcsei Egyetem sportpszichológusa a furcsa szabadságról azt mondta, nem tartja rossz ötletnek, a berlini játékosok ugyanis mentálisan feltöltődhetnek ebben a néhány napban, ezáltal motiváltabban térhetnek vissza, hogy aztán frissen, nagyobb elánnal belevethessék magukat a felkészülés második szakaszába.

A német média mindenesetre azon elmélkedik, Dárdai jól tette-e, hogy meghúzta ezt a lépést. A Hertha ugyanis egy hetet elveszít ezzel, ami a csapat szempontjából értékes időszak, mivel a gárda játékán lenne még mit csiszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik