Hertha: Tíz napból két hónap? Még csak az kéne Dárdainak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.17. 11:45
Dárdai Pál vezetőedző nem bánná, ha bevethetné a Hertha BSC két „legélesebb” támadófegyverét a Wolfsburg elleni szombati német bajnokin, de nem szeretné kockáztatni a két labdarúgó egészségét.

A házi góllövőlistát vezető Salomon Kalou (10) és a legjobb berlini előkészítő, az öt gólpassznál járó Mitchell Weiser izomsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a VfB Stuttgart elleni hétvégi bajnokit, és a csapat megsínylette a távollétüket (0–2).Salomon Kalou (10) és a legjobb berlini előkészítő, az öt gólpassznál járó Mitchell Weiser izomsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a VfB Stuttgart elleni hétvégi bajnokit, és a csapat megsínylette a távollétüket (0–2).

„Nem akarom elhamarkodni a döntést, nehogy a végén a tíznapos gyógyulási idejű sérülés két hónapos kihagyással járjon” – mondta Dárdai Pál a Kalouval kapcsolatos dilemmáról.

Weisernek még nem volt a mostanihoz hasonló sérülése, így nem tudni pontosan, mennyi idő alatt regenerálódik a szervezete.

„Semmi okunk kapkodni” – tette hozzá Dárdai. A tréner a következő napokban árgus szemekkel figyeli, mire jutnak az orvosok a két játékossal, akik kedden még a többiektől külön, könnyített program szerint edzettek.

Dárdai a napokban kulcsfontosságúnak nevezte a Wolfsburg elleni bajnokit, amelyen a Bundesliga negyedik helyére visszacsúszó Hertha szeretné megtörni az idei bajnoki nyeretlenségét.

Az ellenfélre, a tabellán nyolcadik helyezett „farkasokra” szerdán BL-mérkőzés vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik