Hertha: Nem tudom, hogy nagyon rossz, vagy sem – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 20:30
Kedden délután megkezdte a felkészülést a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapata a szombati, VfL Wolfsburg elleni hazai Bundesliga-meccsre (15.30). Az edzés azonban nyugtalanító véget ért Dárdai Pál együttese számára: a csapatkapitány Vedad Ibisevic megsérült.

Dárdai a Kicker beszámolója szerint egy tízperces beszéddel nyitotta a keddi tréninget. „Össze kell gyűjtenünk minden erőnket, mert most jön a szezon hajrája. Koncentráltnak kell lennünk, a futballért kell élnünk” – mondta a német lapnak a berlini klub magyar vezetőedzője. A 11 gólnál és 4 gólpassznál járó Vedad Ibisevic ütközött a fiatal védővel, Jordan Torunarighával, ami után ápolni kellett. A bosnyák csatár kötéssel a térdén, de saját lábán hagyta el az edzőközpontot.

„Még nem tudom a diagnózist. Nem tudom, hogy nagyon rossz, vagy nem” – így Dárdai a csapatkapitány sérülésével kapcsolatban. Az ágyékproblémái miatt hét hetet kihagyó Fabian Lustenberger futóedzést végzett és erősített, de még nem tréningezhet a társakkal. „Boldog leszek, ha futballcipőt húzhat, de utána még sokat kell edzenie. Sokat hagyott ki, de nagyon jó lenne, ha a hajrában újra pályára léphetne” – tette hozzá a magyar szakvezető.

Nem áll jól a sérültekkel a Hertha: Niklas Stark játéka is kérdéses, ahogy az sem biztos, hogy Valentin Stocker és Mitchell Weiser újra játszhat még ebben a szezonban.

A Herthának minden jó játékosára szüksége lesz a hajrában, hiszen legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített a fővárosi együttes. Öt fordulóval a vége előtt ötödik a csapat a tabellán, ami a végelszámolásnál Európa-ligát érne. A versenyfutás azonban rendkívül szoros: a 11. Schalke 04 is csak hat pontra van Dárdaiéktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik