Hertha: Dárdai édesapja nem bánná, ha fia feljebb lépne egy szintet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 11:55
null
Idősebb Dárdai Pál nem bánná, ha fia a Bundesliga egyik topcsapatánál dolgozna (Fotó: NS-archív)
Dárdai Pál Hertha-edző édesapja nem gondolta volna, hogy fia első teljes Bundesliga-éve ennyire sikeresen alakul. A szintén tréner Dárdai Pál a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: fia labdabirtoklásban hozta fel sajátos módszereivel a berlinieket, csakhogy vékony a kerete, így a végére a 6-7. hely is szép lenne. Az apa úgy gondolja, két-három sikeres Hertha-év után fiának ki kellene próbálnia magát egy német nagy csapat kispadján is.

 

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerül majd az első szezonja a Hertha kispadján. Hogy nem lesz rossz, abban biztos voltam az elejétől, hiszen ő már az utánpótlásban is nagy sikereket ért el, rátermett edzőnek mutatkozott. Tudtam tehát, hogy felkészült a feladatra, tavaly persze kis szerencse is kellett a végén a bennmaradáshoz, de aztán őszre már a labdabirtoklásból is felkészítette a korábban gyenge csapatot, amin magam is elcsodálkoztam, ám az edzéseit megnézve rájöttem a titokra is” – mondta a műsorban idősebb Dárdai.

„Hogy megelégedne-e a játékoshűség után a Hertha legtovább szolgáló edzője címével a következő hosszú időszakban? Örülök, ha sikeres lesz a berliniekkel, de azt sem bánnám, ha két-három év múlva továbbállna, lépne még egy szintet Bundesliga-nagycsapathoz, ahol egészen más anyagi lehetőségei lennének az építkezésre. Nagyon érdekelne, hogy képes-e német bajnoki címet nyerni nagy klubbal. Amúgy sem tartom egészségesnek, ha egy edző 15-20 évet ott marad egy helyen” – jelezte a korábbi pécsi labdarúgó és tréner.

Hozzátette: „Csalódott voltam a Hamburgtól elszenvedett vereség miatt, de azt is hozzá kell tenni, hogy Palcsinak azért nincsen 22 egyforma játékosa, ő 12-13 alapemberrel kénytelen megvívni a sorozatmeccseket. A fiammal minden meccsnapom beszélünk telefonon, ha nem vagyok kint a helyszínen, s ezúttal említette is, hogy vékony az állománya. Lehet, hogy ő kabalából is megkérdez minden meccse előtt, kikérdezem, gondolom, megnyugszik kissé. Ha kint vagyok, még többet beszélgetünk, edzéseket is megnézek, van véleményem, ki is kéri – végül is 28 évet trénerkedtem én is. Éppen ezért mondom még most is azt – miközben ott a lehetőségük a kupadöntőre is –, hogy a végén, a tabella 6-7. helyén végezni, Európa-liga indulást elérni jó eredmény lenne ilyen körülmények között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik