Hertha: hogy lesz ebből kezdő? Dárdai és a 15 mezőnyjátékos...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 16:58
null
Dárdai február vége óta veretlen a Herthával (Fotó: AFP)
A Dárdai Pál irányította Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokság szombati mérkőzésén az 1. FC Kölnt fogadja. A magyar válogatott szövetségi kapitányának nincs könnyű helyzete Berlinben, a Der Tagesspiegel riportja szerint a csapat szerdai edzésén mindössze tizenöt mezőnyjátékos vett részt.

„Mindössze tizenöt mezőnyjátékosunk volt a pályán” – mondta Dárdai arra, volt-e annyira szokatlan a szerdai edzés, mint a múlt heti éjszakai tréning. A hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Roy Beerens, Peter Niemeyer mellett ezúttal elővigyázatosságból Jens Hegeler sem edzett, akinek izomproblémái vannak.

S hogy ilyen szűk keret esetén mikor lehet gondolkodni a kezdőcsapatról? „Mindig csak az utolsó edzés végén döntök” – szögezte le Dárdai, akinek csapata a nehézségek ellenére jól teljesít a bajnokságban, legutóbbi hat meccsén veretlen maradt (3 győzelem, 3 döntetlen), és a kiesőzónából előrelépett a 12. helyre a Bundesliga tabelláján.

Dárdai a Kickernek elmondta, változtatott edzői csapatával a heti terhelésen, miután csütörtökön már látszottak a kimerültség jelei a játékosokon.

„Talán túl kemény voltam. Csütörtökön a srácok már érezték az edzéseket, így kicsit változtattunk a programon. Ha a csapat nem lesz elég fitt, az az én hibám” – mondta önkritikusan a fiatal magyar tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik