Hertha: Guardiola hány óra alatt keresi meg Dárdai havi bérét?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 12:26
null
Góliát és Dávid, Pep és Pál (Fotó: Reuters)
Szombat este magyar érdekeltségű mérkőzés zárja a Bundesliga játéknapját, a Bayern München Dárdai Pál Hertháját fogadja, s egy győzelemmel már ezen a hétvégén bajnok lehet Pep Guardiola BL-elődöntős csapata. A meccsre hangolódva a német Bild a két vezetőedző fizetését hasonlította össze, és hívta fel a figyelmet a szembetűnő különbségre.

 

 

A Bundesliga tabelláján 39 pont választja el a Herthát és a Bayernt, előbbi 34, utóbbi 73 pontot szerzett 29 forduló alatt. De nem csak a tabellán óriási a különbség a két klub között, hanem a vezetőedzők fizetésében is.

Április 1-jén tették közzé a Bundesliga-edzők kereseti listáját, amelynek élén a katalán mester áll, évi 12 millió eurós fizetéssel. Dárdai Pál ennek az egy százalékát keresi, évi 120 ezer euróval a 17. a vonatkozó tabellán, amelyen csak a szintén szezon közben kinevezett Mainz-edzőt, Martin Schmidtet előzi meg.

Eszerint Guardiola egy munkanapon, azaz nyolc-kilenc óra alatt megkeresi Dárdai Pál havi bérét.

A magyar vezetőedző kinevezésekor rendkívül szimpatikusan nyilatkozott. Bár az utánpótlásból az első csapat élére került, fizetése nem lépett szintet, erről tárgyalni sem volt hajlandó.

„Nagyon sokkal tartozom a Herthának. Itt lettem ismert játékos, és most edzőként is esélyt kaptam. Először én szeretnék visszafizetni valamit” – nyilatkozott a fizetéséről Dárdai, aki bennmaradás esetén további lehetőséget, új szerződést és tízszer nagyobb fizetést kaphat Berlinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik