Hertha: hamarosan BL-döntő, új gyepet kap az Olimpiai Stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.04. 14:40
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha hivatalos honlapján jelentette be, hogy a közelgő Bajnokok Ligája-döntő miatt (is) kicserélik a berlini Olimpiai Stadion gyepszőnyegét.

A fővárosi klub tájékoztatása szerint a Hertha és a stadiont üzemeltető cég közös döntése volt, hogy a létesítmény új, 8000 négyzetméternyi gyepszőnyeget kap, melyet 25 kamion szállít a helyszínre. A munkálatok szerdától vasárnapig tartanak, a szakemberek célja, hogy biliárdasztal simaságú gyeptéglákat fektessenek le. Dárdai Pál csapata pénteken a Stuttgart vendégeként lép pályára a Bundesliga következő fordulójában.

„Az Olimpiai Stadion gyepszőnyege rossz volt, ezért úgy döntöttünk, hogy az ellenfélre bízzuk a kezdeményezést” – nyilatkozta Dárdai az Augsburg elleni 1–0-s hazai sikert követően.

Az Olimpiai Stadiont üzemeltető vállalat ügyvezető igazgatója, Peter von Löbbecke elmondta, a felújításnak köszönhetően a berlini együttes kifogástalan talajú pályán fogadhatja ellenfeleit az idény hátralévő mérkőzésein.

A gyepszőnyeg kicserélése azért is indokolt volt, mert a szezon végén a Német Kupa és a Bajnokok Ligája döntőjét is a Hertha stadionjában rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik